Тези вещи не трябва да слагате в сушилнята

Ако доскоро вида на простор с дрехи беше нещо обичайно за всеки балкон, днес като че това малко започва да отшумява. Причината за това е, че все повече домакинства предпочитат да инвестират в хубава сушилня, която не само решава проблема с простиране, събиране и сортиране на дрехите, но и пести много време и улеснява живота на съвременната жена. Сушилните за дрехи са удобство, което съответства на забързания начин на живот, но не трябва да гледаме на нея като на уред, в който може да хвърлим всичко и после само да го приберем в шкафа. Дори и най-добрите сушилни си имат своите тънкости при експлоатация и трябва да се съобразим с тях.

Ето няколко неща, които не е желателно да сушите вътре, за да не берете ядове след това.

Фино бельо – високата температура може да го увреди и да го деформира. Затова е по – добре да го оставите да изсъхне на въздух.

Раници, чанти за обяд и чанти за многократна употреба – те могат да се свият заради високата температура, затова ги извадете преди да пуснете машината.

Кожа – като цяло дори не е препоръчително да я перете в пералня, по – добре изберете химическо чистене.

Фитнес екипировки – ако са изработени от високотехнологични влакна, предназначени да поддържат мускулите и да абсорбират потта по време на тренировка,  могат да загубят еластичността и свойствата си.

Обувки – силната топлина може да доведе до отлепяне на подметките и материите да се деформират.

Вълнени пуловери – те лесно могат да загубят формата си, ако се изперат неправилно или се сложат в сушилнята. Топлината може да доведе до свиване или разтягане, а възстановяването на оригиналната форма е невъзможно.

 

Бански костюми – да, те трябва да се перат след всяко носене, но ги оставете да изсъхне на въздух, за да не ги увредите.