XPG и GIGABYTE се обединяват в общ проект

XPG обяви, че разширява своята тестова програма за овърклок на DDR4 чрез ново партньорство с водещия производител на дънни платки GIGABYTE. XPG стартира тестове на новите си DDR4 модули с последните Z490 и AMD B550 платформи, за да гарантира, че те отговарят на най-високите стандарти за овърклок производителност и стабилност. Сътрудничеството с GIGABYTE е именно по направление на това начинание.

XOCL (XPG Overclocking Lab) е успяла да овърклокне SPECTRIX D50 DDR4 до 4800MHz на дънна платка GIGABYTE Z490 AORUS XTREME WATERFORCE. Базирайки се на този внушителен резултат, овърклокинг лабораторията на XPG продължава в тази посока като тества и други DDR4 модули върху редица дънни платки на GIGABYTE и обяви, че постига подобни резултати. 

Тестове са извършени върху следните XPG DDR4 модули: 

SPECTRIX D50, D60G, D80, D41 и GAMMIX D30, D10.

Използваните GIGABYTE дънни платки включват: 

Z490 AORUS XTREME, AORUS MASTER, AORUS ULTRA, AORUS PRO AX, AORUS ELITE AC, AORUS ELITE, VIOSON G както и AMD B550 AORUS MASTER, AORUS PRO AC, AORUS PRO и VISION D.

SPECTRIX D60G, D50, D80, D41 и GAMMIX D30, D10 се базират на висококачествени чипове и разполагат с отлично интегрирано охлаждане, висока степен на надеждност и стабилна работа в комбинация с Intel® XMP 2.0 профил. 

Лабораторията на XPG се занимава с тестване на памети с цел прекрачване на ограниченията на производителността и е първото по рода си учреждение от този вид сред компаниите, предлагащи DRAM памети, основано през 2018 г. През месец май 2019 XOCL (XPG Overclocking Lab) овърклокна SPECTRIX D60G до честота от 5738MT/s, което беше нов световен рекорд.