AOC пуска високопроизводителния монитор

Специалистът при дисплеите AOC обяви променящ представите модел, предназначен за състезателни геймъри и ентусиасти по електронни спортове, търсещи топ клас оборудване. 27-инчовият (68,6 см) AOC AGON AG273QZ е зашеметяващо бърз с 240Hz честота на опресняване и екстремно кратко време за реакция от 0,5ms (MPRT). Неговата кристално ясна QHD резолюция от 2560 x 1440 пиксела е на друго ниво в сравнение с текущите 240 Hz Full HD модели. На хардкор геймърите няма да се наложи да избират между скорост и качество на изображението. AG273QZ е снабден с TN панел от следващо поколение, който предлага широк спектър от изпъкващи цветове (126,4% sRGB, 93,7% AdobeRGB). Той може да постигне пикова яркост от 400 нита и е сертифициран от VESA по стандарта DisplayHDR 400, което му позволява да декодира и изобразява HDR (High Dynamic Range) картина. В допълнение, технологията AMD FreeSync Premium Pro минимизира закъснението, причинено от интензивен HDR tone mapping, а променливата честота на опресняване елиминира насичането и накъсването.

Бърз.

AGON – името на премиум геймърската серия на AOC – е древногръцки термин за сблъсък, борба и съперничество. Чисто новият AGON AG273QZ напълно оправдава името си, тъй като е създаден за неуморни битки със своята честота на опресняване от 240 Hz и време за реакция от 0,5 ms – резултатът е видимо намаляване на времето за превключване на пикселите до само половин милисекунда. 

Така AG273QZ не прави компромиси и същевременно осигурява най-добро качество на изображението и цветови детайли, докато е светкавично бърз.

Цветен.

AG273QZ използва TN панел с актуалната сега и дълго занапред QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела) и поддържа VESA DisplayHDR400. Игрите и филмите с поддръжка на HDR могат да бъдат изобразявани с ултра реалистични светлини, което драстично повишава ефекта на потапяне в действието. Панелът на AG273QZ изобразява изненадващо широко цветово пространство (126,4% sRGB, 93,7% AdobeRGB), което е по-близко до реалните цветове отвсякога. Като става дума за цветове: AOC Light FX е подлежащ на персонализиране RGB LED пръстен на гърба на дисплея, които позволява на геймърите да покажат запазените си цветове.

Функционален.

AOC знае какво искат геймърите, не на последно място защото спонсорира отбора G2 Esports. Затова не е изненада, че е добавена удобна дръжка за носене в горния край на стойката, така че играчите да могат лесно да пренасят своето оборудване по турнири и LAN партита. В допълнение, геймърите могат да намерят стойки за слушалките от всяка страна на екрана, което намалява бъркотията по масата. AG273QZ идва с ергономична стойка, която позволява настройка по височина, накланяне и завъртане, така че геймърите да седят в здравословна поза. Технологията Flicker-Free и режимът Low Blue Light намаляват до минимум напрежението в очите по време на продължителни геймърски маратони. Допълнителните функции включват AOC Game Color, AOC Shadow Control, шест игрови режима (три от които могат да бъдат настройвани от потребителя), нов OSD интерфейс и нов OSD софтуер (G-Menu).

AOC AGON AG273QZ ще бъде наличен през февруари на препоръчителна крайна цена от 1509 лв. с ДДС.