MMD ще спонсорира G2 Esports през 2020

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’}

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, обяви, че ще спонсорира G2 Esports – една от най-награждаваните и успешни организации в света на електронните спортове. G2 Esports е основана от Carlos ‘ocelote’ Rodríguez през 2013 и от тогава се доказва като водещ световен отбор с 94 награди в различни игри. 

MMD ексклузивно маркетира и продава дисплеи Philips по света, включително специално оптимизираната за конзоли серия монитори Philips Momentum. В старта на новото десетилетие Phillips Monitors и G2 Esports обединиха усилия за завладяването на пазара за конзолен гейминг. Договорът за спонсорство, който започва от януари 2020 г., ще се фокусира върху Racing и Rocket League отборите.

Щефан Зомер, Директор Маркетинг&Бизнес управление в MMD, коментира: Горди сме да обединим сили с G2, за да направим конзолната игра още по-вълнуваща от всякога и да подпомогнем esports общността. Отборът G2 Rocket League работи усилено, за да стигне до своето текущо ниво и сме развълнувани да видим до къде ще стигнат през 2020-а с нашата подкрепа. Посредством снабдяването на всички тренировъчни съоръжения на G2 отборите с монитори, оптимизирани за конзоли, ще може да подобрим тяхната подготовка и в частност тази на Rocket League отбора. Това същевременно ни дава възможност да научим какво изискват професионалните играчи от един монитор и да приложим тези знания в бъдещи продукти за конзолна игра.”. 

През 2019 г. отрядът G2 Rocket League извоюва мястото си на финалите, и на DreamHack Montreal, и на Rocket League World Championships (RLCS Season 7). Това показва силата на G2 esports отборите, не само в FPS и MOBA жанровете, но и в спортните игри. 

„Когато играем, независимо дали се състезаваме онлайн или в солови заглавия, ние искаме плавно и забележително преживяване,“ коментира Carlos ‘ocelote’ Rodriguez, CEO на G2 Esports. „Не им позволявайте да ви лъжат – професионалните играчи не само искат игрите им да вървят гладко, но и да изглеждат възхитително. Philips са иноватори, както и ние. Добре дошли на борда!”