Revolut стартира функционалност за дарения

Британският финтех Revolut днес стартира новата функционалност „Donations“, която позволява на потребителите да закръглят сметките от своите картови плащания и закръгленото да даряват на благотворителни организации. Потребителите ще могат да правят дарения, без да им се начисляват такси и без да имат задължителен минимум на дарената сума.

 

За разлика от много традиционни банки и платежни компании, сто процента от сумата, дарена от клиентите, отива в избраната благотворителна организация, като Revolut не начислява такси, за да бъде преведена сумата на организация. Няма минимален праг за дарение и функцията може да се включва и изключва от потребителите по всяко време. Revolut улеснява процеса по регистрация и дава на потребителите още едно финтех решение в името на избрана от тях благотворителна кауза. 

 

WWF, Save the Children и ILGA-Europe са първите три благотворителни организации, които ще бъдат част от програмата, благодарение на призива си към глобалната потребителска мрежа на Revolut. Докато партньоорството с тях се развива, Revolut обяви, че през годината ще добавя и нови благотворителни компании към списъка.

 

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза: „Подкрепата за социалните каузи е важна както за нас като бизнес, така и за много от нашите потребители. Усложненият процес на регистрация и плашещи ангажименти могат да откажат много хора от направата на дарение, така че искахме да изградим функция, която ще позволи да се поддържат добри каузи безпроблемно и сигурно.”

 

„Ние винаги търсим нови и иновативни начини за постигане на най-голямо въздействие за децата, които се нуждаят най-много. Заедно с Revolut ние ще повишим осведомеността и средствата за нашата спасителна работа, а допълнително ще дадем на децата и платформа за споделяне на техните истории. Можем да изградим по-добро бъдеще за децата навсякъде по света“, каза Джема Шерингтън, изпълнителен директор по набиране на средства и маркетинг в „Save the children“.

 

„Ние сме първото поколение, което знае, че унищожава планетата и вероятно сме последните, които могат да направят нещо по въпроса. Възможности като тази са от съществено значение, ако искаме да спрем и да обърнем упадъка на природата. Затова се радваме, че сме сред трите благотворителни организации, които се възползват от „Donations“ програмата на Revolut, за да насърчим потребителите да защитават местообитания и видове чрез дарения. С нетърпение очакваме да вдъхновим милиони да се присъединят към борбата за нашата планета”, Наоми Хикс, директор партньорства в WWF.

 

„Сега е моментът да инвестираме в трайна и реална промяна в живота на хората. Затова сме развълнувани да си партнираме с Revolut, защото заедно можем да променим към по-добро живота на LGBT хората. Радваме се, че потребителите на Revolut могат да се възползват от съвременно финансово решение, което улеснява процеса по дарения на средства”, сподели Анна Шепърд, мениджър по набиране на средства в ILGA-Europe.