LIFEBOOK U939X – най-лекия хибриден бизнес лаптоп

Fujitsu представи най-лекия хибриден бизнес лаптоп в света – LIFEBOOK U939X с вградена зареждаща се писалка. Бърз и мощен като стандартен лаптоп, супер тънкият U939X се сгъва на 360 градуса, превръщайки се в Windows-базиран таблет. С тегло от само 1015 грама, новият LIFEBOOK U939X е перфектното решение за бизнес потребителите, което съчетава функциите на лаптопа с лекотата на таблета.

 

Защитен от солидна магнезиева обвивка, 13.3-инчовият LIFEBOOK U939X може да се похвали с anti-glare touchscreen дисплей с изключително висока плътност, зареждаща се писалка и пълноразмерна клавиатура. Устройството е снабдено с инфрачервена камера, позволявайки сигурното използване на Windows Hello за удобно влизане в системата, а свързаността е гарантирана от пълноразмерни HDMI и Ethernet (RJ-45) портове и допълнителна опция за 4G/LTE модул, което премахва нуждата от носенето на досадните адаптери и приставки за свързване към корпоративните мрежи.

 

Снабден с последното поколение Intel Core vPro процесор за осигуряването на водеща производителност,  LIFEBOOK U939X се отличава с изключително прецизна писалка с Wacom AES технология, която в таблетен режим улеснява добавянето на коментари към документи, както и поставянето на дигитален подпис директно на устройството.

 

„Хибридните лаптопи придобиват все по-голяма популярност сред бизнес потребителите поради две основни причини. Първо, защото са пълноразмерни, лесни за използване и с функциите на стандартен лаптоп, но с допълнителното удобство на таблета, защото поддържат писане по екрана, както и креативни дейности като добавяне на коментари на изображения или пък подписването на електронен документ. Освен това виждаме, че все повече бизнес потребители избират хибридните модели за пътуване – на летището или в самолета трудно можеш да седнеш в удобна за работа позиция със стандартен преносим компютър“, сподели Ruediger Landto, Head of Client Computing Devices, Fujitsu EMEIA.

 

„От пускането си на пазара миналата година, супер лекият LIFEBOOK U938 се оказа много популярен сред постоянно заетите и в движение бизнес ръководители, тъй като напълно отговори на техните нужди за леко и лесно за пренасяне устройство без да се прави компромис по отношение на производителността или цялостното потребителско изживяване“, продължи още Landto.

 

Второто поколение на ултра лекия 920-грамов бизнес ноутбук LIFEBOOK U939

Fujitsu добави нови характеристики на суперлекия и ултрамобилен LIFEBOOK U939 без да променя теглото му, което си остава само 920 грама. За разлика от предшественика си, U939 е снабден с инфрачервена камера, позволявайки сигурното използване на Windows Hello за удобно влизане в системата, anti-glare touchscreen дисплей и backlit клавиатура, както и подобрени производителност и графика.

 

Ценово конкурентният LIFEBOOK U729X също се присъединява към хибридните модели на Fujitsu

Ценово конкурентният по-малък брат на U939X, FUJITSU Tablet LIFEBOOK U729X, е усъвършенстван наследник на популярната портативна Lifebook P серия. U729X е снабден с 12.5-инчов full HD touch дисплей, сгъва се на 360 градуса и се допълва от Wacom зареждаща се писалка.

 

И трите модела – LIFEBOOK U939X, LIFEBOOK U939 и U729X – са оборудвани с най-високо ниво на сигурност – технологията на Fujitsu за биометрично разпознаванеPalmSecure, и са захранвани от последното, осмо поколение процесори Intel Core vPro. Ново при U939X и U939 моделите е и въвеждането на Intel Thunderbolt 3 технологията, която позволява свързването на множество дисплеи или устройства посредством компактен USB Type-C порт.

 

Fujitsu подобрява производителността на цялото си Lifebook портфолио

Fujitsu обнови всички модели от серията LIFEBOOK U. Високият клас LIFEBOOK U7x9 се предлагат във вариант с 12.5, 14 и 15-инчови дисплеи и са снабдени с Intel Thunderbolt 3 за USB Type-C и HDMI порт. Новите Intel Core vPro процесори от последното осмо поколение захранват и LIFEBOOK T939, STYLISTIC Q739 таблетите и LIFEBOOK E5 серията лаптопи.

 

Цена и наличности

Моделите LIFEBOOK U939X и LIFEBOOK U939 идват в два цвята: Fujitsu червено и бизнес черно. Цялото портфолио от Fujitsu LIFEBOOK ноутбуци и STYLISTIC таблети се предлага глобално и вече може да бъде поръчвано от оторизирания за България дистрибутор Солитрон България ООД, както и чрез партньорската мрежа на Fujitsu.