Съвети за правилен избор на слънчеви очила

Всеки с  нетърпение очаква топлото време. Денят е по-дълъг, облеклото ни е по-оскъдно, чувстваме се превъзходно. Но за да бъдем спокойни, че слънцето и горещините няма да ни навредят, трябва  да си създадем няколко полезни навици. Да  предпочитаме тоалети от леки и светли материи. Да не пренебрегваме летните капели. Да ползваме слънцезащитен крем всекидневно, а не само на морската ни почивка. И най-важното – да се научим да носим слънчеви очила. Да, те са аксесоар, който обаче не се слага по някакъв случай, а винаги при слънцегреене, и то не само през летния сезон. Основната му цел е преди всичко да ни предпазва. От нас пък зависи доколко ще допринесе за добрия ни външен вид.

 

Казано ясно и кратко, очилата за слънце не са каприз, а жизненоважна потребност за защита на зрението ни.

 

Какво е нужно да знаем при закупуването на слънчеви очила?

 

Първо. За да сме сигурни, че са надеждни, да  ги търсим в магазините за оптика.

 

Второ. От значение е цветът на стъклата. Един цвят се препоръчва при слънце, друг при облаци. Някои променят цветното възприятие и различията. 

Трето. Не всички стъкла неутрализират в необходимата степен ултравиолетовите лъчи. Непременно обърнете внимание има ли информация доколко могат да го правят.

Четвърто. Не бива да се пренебрегва видът на стъклата. Важно е да сте наясно кога ще ги ползвате. Всекидневното носене предполага фотохромни стъкла. Ако отблясъците върху някаква повърхност ви създават дискомфорт, да виждате максимално ясно и контрастно, ще ви помогнат поляризираните стъкла.

 

Пето. Очилата имат определен вид покритие, което допринася за тяхната по-добра ефективност. Например стъклата да не се запрашват, да не се влияят от смяната на температурата, да намалят умората на очите ви.

 

Шесто. Нивата на защита от ултравиолетовите лъчи са няколко в зависимост от процента на защитния фактор. Разпределен в четири категории, той варира от 0 до 95 % и е определящ за носенето на слънчевите очила при различни метеорологични условия.

 

Ако се съобразявате с казаното, няма начин да не закупите подходящия за вас аксесоар от онлайн магазин OpticMag.net разбира се на ниска цена или пък с голямо намалениe, Вие изберете!