Паскал Таларида за бъдещето на финансовата сфера

Бъдещето в сферата на финансите принадлежи на свободната размяна на активи или така наречената интероперативност. Това заяви Паскал Таларида, съосновател и изпълнителен директор на Jarvis Edge на форума #NEXT DIFI 2018, който се проведе днес.

Свободната размяна на активи или взаимозаменяемостта им, ще допринесе за развитието на финансовата сфера. За целта е необходимо да се развие глобална мрежа за ликвидност – в която всеки може да разменя едни активи срещу други, дори и без посредничеството на пари. Хората ще имат възможност например да плащат в заведения с работно време, да купуват самолетни билети с акции на Apple, да разменят заеми срещу превозни средства и други.

Всичко това може да бъде опосредствано благодарение на блокчейн технологията във финансите. Тя дава възможност да се посрещнат двете основни предизвикателства пред съвременните финанси – поддържането на активи и размяната на активи. Освен посредничество, блокчейн технологията вече позволява проследяване на собствеността, повече прозрачност, повече бързина за процесите и транзакциите, по-добра ликвидност и други.

#NEXT DIFI 2018 е престижно събитие, което за трета поредна година събра събере водещи експерти и този път с акцент върху навлизането на блокчейн технологиите във финансите и с поглед към дигиталните иновации, които ще формират бъдещето на сектора. Събитието събра много професионалисти и ентусиасти в областта.

Jarvis Edge, на която Паскал Таларида е съосновател и изпълнителен директор, e бързо развиваща се блокчейн компания, която изгражда платформа за търговия от един акаунт с всички познати финансови инструменти, включително и крипто валути. Създателите на този старт-ъп са финансови специалисти и трейдъри с повече от 15 години опит, известни във Франция и в Европа. Една от целите на Jarvis Edge е да допринесе за голямата промяна – всеки, който желае, да има достъп до всички възможности, които блокчейн технологията осигурява.