Онлайн cloud-базиран CRM или офлайн десктоп CRM?

Докато търсите перфектната CRM система за Вас, може да се появи един голям въпрос. Този въпрос е за това какъв тип CRM да изберете. Първият вариант е да отидете в ИТ фирма, която да разработва за вас десктоп-базирана CRM програма, която можете да използвате само на компютъра, на който е инсталиран софтуерът. Другата опция е да изберете CRM, базиран на облак (cloud), който можете да ползвате онлайн с всички устройства, които имате, и няма нужда от инсталация. Решението е от съществено значение за това колко полезен  за вас ще бъде CRM софтуерът. Ето три причини, поради които облачният CRM е по-доброто решение.

Цена

Като общо правило, CRM софтуерът, инсталиран на вашия компютър, е по-скъп от уеб-базирания CRM. Компаниите, които предлагат CRM за настолни компютри, са като динозаври в индустрията. Те са свикнали да предлагат решения срещу огромни суми, просто защото това е начинът, по който е правено досега. Компаниите, базирани на облак, са причината за динамичното развитие на пазара и ценообразуването им отразява това. Ако все още не сте сигурни в това, винаги можете да сравните цените сами.

Десктоп CRM системите са остарели

Десктоп CRM системи, които се инсталират като програма на компютъра , са били нормата преди повече от десетилетие. Сега тяхното използване бележи рязък спад. За последните 16 години CRM системите, базирани на облак, стават все по-популярни. Както можете да видите графиката, само 27% от компаниите в днешно време използват десктоп CRM. Интересното е, че повечето от организациите, които все още използват CRM за настолни компютри, не са ориентирани към продажбите. Например, 50% от неправителствените организации използват офлайн CRM софтуер.

Можете да използвате своя смартфон или таблет

В днешно време, хората постоянно използват своите мобилни телефони и таблети, за да улеснят ежедневието си. Използването на мобилен CRM е едно от тези улеснения. Представете си ситуацията, в която имате нужда от определена информация преди среща. Чрез мобилен CRM Вие можете да проверите на момента всичко, от което се нуждаете. Можете също така да работите от вкъщи, защото настолният компютър в офиса не е необходим за използването на CRM системата. Всъщност, както показва графиката, близо 50% от хората използват CRM чрез своя смартфон или таблет.

Хората, които използват облачен CRM, често не се придържат към едно, а използват няколко устройства. Повече от 80% използват повече от едно устройство в своята работа.

В заключение, сравняването на CRM за настолни компютри и облачните CRM е като сравним слушането на музика от касетки или дискове със слушането на музика онлайн. Да, все още има хора, които използват старата технология, но в някакъв момент тя ще изчезне. Няма абсолютно никаква причина, поради която трябва да поверите бъдещето на вашия бизнес на стара технология.

Ако искате, можете да изпробвате безплатната пробна версия на Gravitech онлайн CRM система на всяко устройство, което ви харесва!https://gravitech.bg/FreeTrial

 

Източник : https://gravitech.bg/Blog/Post/2