Новата игра Monster Hunter: World

Monster Hunter e една от най-популярните гейм поредици в световен мащаб, задържала се на пазара в продължение на впечатляващите 14 години (първата игра от серията излиза за PlayStation 2 през 2004 година), поддържаща стабилно качество във всяка своя следваща серия и на практика оформила свой собствен жанр, който към днешна дата все още няма аналог. Става дума за интересна кръстоска между екшън, ролева игра и ловен симулатор на фантастични фентъзи създания с чудовищни размери.

 

Актуалният Monster Hunter: World е шестата игра в поредицата,  а според критиците (обща оценка 91 от 100 за PlayStation 4 версията в сайта Metacritic) и феновете (оценка 8.1/10 на същия сайт) е и най-ефектната визуално и впечатляваща такава. Играта вече е достъпна в единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България Pulsar Games.

 

Явявайки се първият наистина голям хит за настоящата 2018 година, новият Monster Hunter пренася играчите в така наречения Нов свят. Място, където веднъж на всяко десетилетие, древни дракони прекосяват морето в грандиозна миграция, известна като Преминаването на древните. За да може този тайнствен феномен да бъде изследван в детайли, бива сформиран Изследователски комитет, организиращ мащабни експедиции към Новия свят. И точно когато Петата флотилия е изпратена по следите на колосалния древен дракон, известен като Зо̀ра Магдарос, един ловец е на път да поеме на пътешествие, по-грандиозно и от най-дръзките му мечти. Именно в този ловец ще се въплъти играчът, оформяйки го в детайли с помощта на подробния генератор на персонажи.

Веднъж приключили с козметичните подробности, геймърите ще се потопят в съвършеното ловно преживяване, в което трябва да използват всички предоставени им от Monster Hunter: World разнообразни възможности, за да ловят чудовища в един свят, пълен с изненади и вълнения. Сразилите тези чудовища ще получат материали, които да използват за направата на по-силни оръжия и брони, за да могат да ловят още по-опасни чудовища. Ставайки все по-добри ловци в този процес, възползвайки се все по-умело от заобикалящия терен и разчитайки все по-адекватно моделите на поведение на зверовете.

 

Задължително трябва да отбележим, че въпреки закономерната възможност Monster Hunter: World да бъде игран солово, един от най-големите плюсове на поредицата, който се завръща по-адекватен отвсякога, е великолепният мултиплейър. Има много ситуации, в които самотният ловец ще бъде лесна плячка, но добре сработеният екип от ловци е сила, пред която и древните дракони ще подвият опашки. Както знаем, всяко мултиплейър преживяване е толкова добро, колкото голяма и адекватна е масата от играчи онлайн. Добрата новина е, че масата при Monster Hunter: World е много голяма и много адекватна, а сървърите са стабилни и пълни с ловци. Като допълнителен плюс може да се отчете и фактът, че играта има доста стабилна българска общност, така че шансът да срещнете сънародници в Новия свят никак не е малък.

 

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=7paWNhKkX38