Daskal.eu и Математическата гимназия ще се състезават

Отборите на българското виртуално училище Daskal.eu и Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов” – Пловдив ще се срещнат в първия по рода си интелектуален сблъсък, посветен на иновациите, математиката и иновативните образователни технологии. Събитието, което ще се проведе на 14 септември, от 14:30 в елитната гимназия, има за цел да привлече вниманието към новите тенденции в образователния процес и нуждата от промяна в образователната система у нас. Интелектуалното състезание ще се осъществи под егидата на българския еврокомисар Мария Габриел, която ще направи и видеообръщение към участниците.

 

Образователното събитие на годината на практика ще сблъска едно от най-добрите български учебни заведения в сферата на математиката с един от най-перспективните български образователни стартъпи, който е подкрепен и от гигант като Facebook. В рамките на проявата ученици и учители от математическата гимназия ще премерят сили на полето на иновациите с отбора на Daskal.eu. На двата тима ще бъдат зададени по 10 въпроса от съдията на мача – проф. д-р Ангел Смрикаров, Координатор на Българския виртуален университет. След това самите отбори ще имат право да си задават по три въпроса и получилият най-много точки за верни отговори ще бъде обявен за победител. Предвиждат се също и въпроси към публиката на интелектуалното състезание.

 

„На 14 септември в Пловдив ще се “сблъскат” отборите на един стартъп, който разработва иновационни образователни технологии и една гимназия, която активно ги използва. Целта на „мача“ не е да се види, кой има „по-твърди бицепси и по-здрави юмруци“, а още веднъж да се акцентира върху това, че е наложително да се направи преосмисляне на обучението в дигиталната ера и да се смени образователната парадигма, защото обучаваните вече не искат да учат по старому, а обучителите не бива да продължават да преподават по досегашния начин“ – споделя проф. д-р Ангел Смрикаров.

 

Целта на първата по рода си интелектуална битка е да покаже дали новите форми на обучение, представлявани от виртуалното училище Daskal.eu, ще победят една класическа елитна топ гимназия като Математическата гимназия в гр. Пловдив.
Срещата ще се излъчва пряко във Facebook страницата на daskal.eu.