Дизайна на банята и черно-бялото в нея

Доста често, при ремонт в домакинството, хората разделят санитарните помещения на две. Причините са различни. Понякога се обособява отделен дял за физиологичните потребности и за хигиенните навици. Често се случва, при ремонт, да се разруши отделното помещение и да се слее с общата част. Така банята и тоалетната стават едно. И изглежда много по-просторно, удобно и практично за използване. Въпросът е как правилно да се организира пространството и избора на дизайн в банята.

Проблема с тавана се решава най-лесно. Основен критерий при избора на материали, е те да са устойчиви на влага. Подходящ и лесен за работа е влагоустойчивият гипсокартон. Това е така наречения познат окачен таван, който ни позволява голяма свобода на действие. Вариантите за различен интериор са много.

Избора за дизайн на банята, зависи до голяма степен от нейната площ. Важно е и къде се намират ВиК компонентите. Ако сте в застой или се чудите какъв дизайн да изберете за вашата баня – направете интериора черно-бял. Ефекта е като с магическа пръчка. Тези цветове сработват при всякакви бани, с всякаква форма и размери.  Освен това лесно го актуализирате и сменяте стила – просто подменяте мебелите и аксесоарите. Този стил е класика и банята винаги изглежда шик. Незаменими са декоративните плочките от керамика за баня. С тях можете да оформите най-различен дизайн. Никога не излизат от мода и с тях можете да постигнете идеалният фон на стените в банята. И то без да привличат излишно внимание, като подчертават пода.

С под от мозаечни плочки за баня ефекта е зашеметяващ. Шестоъгълна мозайка, например, от бял мрамор, с орнаменти в черно по периферията на банята – ще изглежда толкова изискано и луксозно. Подреждането на такава настилка отнема много време и усилия, но си заслужава. Това е много здрав и издръжлив материал. Такова покритие на пода, практически не подлежи на механична повреда или изтъркване. Дори след години експлоатация – мрамора е безупречен. Подобен под ще се впише добре в интериора на всяка баня.