Мрамор в дизайна на банята

Дизайна на интериора в банята е като музикално произведение.Той е съзвучие от компоненти – мебели и материали от различно естество, които трябва да съжителстват в хармония и да създават едновременно функционалност, удобство и изисканост. Класиките в обзавеждането за баня са дървото и мрамора. Те могат да направят от всяка баня стилно помещение. Но е важно да се миксират по правилния начин, за да не се получи обратен ефект и да се премине в категорията лош вкус.Банята е отличен пример за това как трябва да използваме мрамора в помещение, което искаме да добие изискан вид.

За тавана в банята и по-точно довършването му подходящи са окачващите структури. Има и специален гипсокартон с който да облицовате тавана. Подобна структура на тавана ще ви позволи по-лесно монтиране на осветление и на вентилация.

Вече споменахме, че при използването на естествени материали като гранит и мрамор не трябва да се прекалява и да не превръщате банята си в каменна пещера или мраморна. Сложете мраморни плочки в зоната на душ кабината например. Бял мрамор с леко сиво по него винаги изглежда дискретно и елегантно. Останалата част можете да боядисате в меки цветове. Ако имате затруднения с измазването на стените то можете да направите идеално гладки повърхности със сухо строителство като гипсокартона. Вие само ще трябва да запечатате фугите. На такава повърхност можете да слагате почти всякаква боя.

За пода в банята мраморните плочки винаги са били удачно решение. Можете да поставите всякакво подово отопление – водно или електрическо, информация за това как става вече има навсякъде, а в краен случай майстор ще ви помогне в начинанието. За да положите плочки отгоре му  също не ви трябват кой знае какви умения, ще трябва да прецените какво лепило ще свърши работа. Не забравяйте, че в тази зона ще има постоянно нагряване и охлаждане. А това значи, че материала се стеснява и разширява от различната температура.