Красиви идеи за баня с вградено осветление

Осветлението е важен елемент от дизайна на всяко помещение. То създава допълнителен комфорт и уют. Това важи с пълна сила, когато става въпрос за банята. Банята е помещението, където влизаме минимум два пъти на ден. Затова е важно то да бъде  удобно и уютно, като за постигането на целта могат да се използват различни комбинации с осветление.

 

Огледалата са частта, без която банята не може. Можете да си мислите, че това е част, с която не може да се експериментира, но грешите. На пазара можете да видите различни модели от овални и правоъгълни, до такива, които са гравирани, матирани или други.  Най-доброто решение е това, което отива най-много на банята ви.

 

Осветените огледала навлизат все повече на пазара. Това е един лек и елегантен начин да разчупите обстановката и да излезете от общо приетите представи за огледало в банята.

 

Ако сте с малка баня, можете да заложите на огледало с подсветка. Хубаво е то да бъде поставено над мивката, тъй като там човек има нужда от най-много осветление.

 

Освен традиционния вариант за осветление, можете да заложите и на LED светлините, които са вградени в огледалото. Те са водоустойчиви и биха създали приятна атмосфера във вашата малка или голяма баня.

 

Окачените тавани са предпоставка за вграждането на осветление, което би създало една задушевна атмосфера, а тя е много подходяща за помещение като банята.

Ако искате можете да осветите пода или част от мебелите и така да поставите акцент на тях. Дори и да имате малко мебели в банята си, те биха били чудесни аксесоари, ако ги съчетаете с подходящо осветление и цветова гама. Комбинирайте традиционното и модерното и ще имате банята на мечтите си.