Бърз кредит от MicroCredit – добро решение за бизнеса

 

Собствениците на малък и среден бизнес са изправени пред редица предизвикателства, за да останат на пазара. Често това изисква съревнование с големите играчи, които диктуват тенденциите и посоката на развитие. За да бъдат максимално адекватни и на съвремието ни, често собствениците на бизнес имат нужда от оборотни средства, с които да финансират наемането на работна сила, купуването на суровини или спомагателни материали. А бърз кредит от MicroCredit се оказва идеално решение за това.

На практика, за реализирането на даден инвестиционен проект е необходимо наличието на достатъчно оборотни средства на всеки етап от начинанието. В същото време стойността на оборотния капитал влиза постепенно в стойността на готовата продукция в продължение на един производствен процес.

Специално разработеният продукт на MicroCredit CrediTrade e предназначен за фирми и хора със свободни професии и се появава на пазара през 2015-а година. Този тип бърз кредит осигурява финансиране от 200 до 3000 лева и служи за инвестиционен капитал или разходване на парите с нвестиционна цел. Срокът на кредита е от 3 до 18 месеца с фиксирана лихва на равни седмични или месечни вноски, според предпочитанията на кредитоискателя.

Кредиторът дава възможност за безлихвено връщане в рамките на 30 дни, до 45 дни гратисен период за първа вноска и получаване на парите в рамките на същия ден. За максимално улеснение на кредитоискателите, документацията е сведена до минимум, а лихвата по кредита се признава като разход на фирмата.

Това се оказва един изключително удобен финансов инструмент за собствениците на бизнес, които се нуждаят от бързи средства за целта и развитието на своята фирма.

MicroCredit предлага бързи също и кредити за нуждите на всеки, с продуктите си CrediHome и CredoGo, като поддържа и удобната услуга кредити онлайн. Изплащането на заема също става по удобен начин за клиентите, които имат възможност да избират между плащане по банков път, в един от 70-е разкрити офиси (някои от които могат да бъдат намерени и в търговските обекти на Т-Маркет) или директно на консултант на фирмата.

За петгодишната си история на пазара MicroCredit е обслужила над 200 000 клиенти, разкрила е над 70 локални офиси в цялата страна и е обучила над 1000 висококвалифицирани консултанти, които отговарят на всички въпроси.

През 2015-а „Микро Кредит“ АД става една от първите небанкови финансови институции в България, която успешно осъществи частна емисия корпоративни облигации на общ размер от 3 млниона лева. А през 2016-а става член на Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), в която членуват най-големите небанкови финансови институции, които предоставят потребителско кредитиране на българския пазар.