Tekken предлага нови нива на кинематография в битките

 

Едно от най-популярните заглавия в жанра на файтинг видеоигрите – Tekken – чиято сага започва още през далечната 1994 г., направи дебюта си на платформите от нова генерация. Това съобщават от Пулсар, единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България. Новата седма версия на играта се възползва с пълна сила от мощта на модерния графичен енджин Unreal 4 и предлага също поддръжка на шлема за виртуална реалност PlayStation VR за PlayStation 4 версията.

 

Поредицата, известна с факта, че всяка следваща нейна част надгражда предшественика си визуално и игрово, не изневерява на традициите и седмата част се очертава като най-добрата до момента с върхови нива на кинематография в битките, нови бойни механики и изненадващо плътна и емоционална като за файтинг игра история.


Tekken 7 ще зарадва феновете с над 30 игрови персонажа, включително и с нови бойци, наред с познатите от предните части такива и с най-богатият и комплексен списък с умения до момента. Последното ще накара играчите да променят тактическия си подход в движение, защото никога не знаят каква подла маневра е подготвил противникът им и в резултат геймърите едва ли ще станат свидетели на две еднакви схватки. Въпреки десетките нови механики и движения обаче, Tekken 7 обещава да бъде достъпен за всички – от неопитните играчи, които просто търсят забавление, до ветераните, за които всяка битка е от значение и искат да разучат всичко в детайли.


Като специален жест към почитателите на файтинг игрите, авторите на Tekken 7 са включили в списъка с бойците и неочакван гост – култовия Акума от друга легендарна бойна поредица – Street Fighter. Tekken 7 направи своята премиера на 2 юни и вече очаква бъдещите бойци в единствената специализирана верига за компютърни и видео игри в България – Пулсар.