Стартира работилница за кино и виртуална реалност

На 1 юни от 19:00 режисьорът, сценограф и основател на първата meet-up група за VR в България (VR Lab BG) Момчил Алексиев ще изнесе публична лекция за кино и виртуална реалност в Центъра за култура и дебат „Червената къща”. Лекцията е с вход свободен и ще бъде последвана от дискусия с публиката. На 2, 3 и 4  юни (петък-неделя) Алексиев ще ръководи работилницата „Кино и виртуална реалност”.

Двете събития са  част от новата програма на „Червената къща“ и художника Рене Беекман за обучение на артисти в сферата на дигиталните изкуства – „Пост-дигитална лаборатория“. Освен работилници и презентации, програмата предлага менторство и възможност за финансиране и публично представяне на участниците в изложба.

Как да дефинираме понятието „immersive cinema” или „поглъщащо кино”? Алексев ще засегне тези въпроси по време на лекцията и ще говори за пространственото развиване на кинематографични идеи във виртуална реалност.

Същите въпроси са тема и на работилницата, която ще запознае участниците с процеса на създаване на VR кино и развиването на идеи и сценарии за VR филми чрез комбинация от теория и практика. Участниците в работилницата ще създадат свой собствен 360 ° филм – от идея до краен продукт.

Работилницата и презентацията са на български език.

Входът за работилницата е 50 лв. Във всяка работилница има 2 свободни безплатни места, запазени за участници в неравностойно положение!

Програма на работилницата: от 18:00 до 21:00 часа на 2 юни (петък) и от 10:00 до 18:00 часа на 3 и 4 юни (събота и неделя).

За регистрация: https://event.gg/5939/