Blade: концептуален хибрид от Lenovo

Lenovo е разработила любопитна концепция за портативен компютър “2-в-1” с название Blade. Това на практика представлява поредният хибрид между таблет и ноутбук. Устройството се състои от две половини – сензорен дисплей и клавиатура. За съединяване на двете части се използват пръстеновидни магнити, което позволява въртене на екрана спрямо базата.

Таблетната част ще има вграден калъф, който защитава екрана при носене и изпълнява функциите на поставка с възможност за промяна на наклона. 

Blade ще поддържа технологията Miracast – стандарт за безжично предаване на мултимедия. Притежателите на устройството ще могат да транслират изображение на голям екран, като използват при това таблета в качеството на устройство за управление с виртуална клавиатура.

Техническите характеристики на Blade засега не се разкриват. Изказват се предположения обаче, че таблетната част и клавиатурната база могат да имат различен хардуер. В този случай базата например може да работи под Windows, докато таблетът – под управлението на Android.