Philips представя най-големия 4К извит екран

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на  Philips Monitors, обяви модела BDM4037UW – 40-инчов Philips Brilliance 4K Ultra HD LCD дисплей с функция MultiView. Този екран е най-големият извит 4K дисплей, който в момента се предлага на пазара и включва още Ultra Wide Color технология, която осигурява широк цветови спектър за истински реалистична картина.

Чисти, изпълнени с цветове изображения

BDM4037UW притежава панел с висока производителност, който предлага изображения с UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) резолюция. Нещо повече, този дисплей Philips използва усъвършенствана мулти-зонова технология за вертикална подредба (AMVA), която дава супер високо контрастно съотношение за изключително живи и ярки изображения. Благодарение на оптимизираната технология за управление на пикселите, дисплеят има изключително широки ъгли на видимост от 178/178 градуса.

Чрез поддръжката на широк цветови спектър – 85% от NTSC пространството в сравнение с типичните 72% – Ultra Wide Color разширява обхвата на цветовете, които се възприемат от потребителите и представя по-реалистична картина. За разлика от подобренията, които работят чрез модификация на софтуера за настройка на цветовия баланс, Ultra Wide Color работи на хардуерно ниво.

Свършете повече – с лекота

Артьом Хоменко, продуктов мениджър за монитори Philips за Европа в MMD, каза, “Ние сме фокусирани върху това да предложим усъвършенствано зрително преживяване на потребители. Чрез комбинирането на 4K резолюция и Ultra Wide Color в извит дисплей, този модел предлага фантастична чистота в комбинация със солидно място за многозадачна работа. Използването на няколко приложения едновременно на екрана се поддържа от функцията Philips MultiView.”

MultiView

MultiView предлага на потребителите да разположат до четири входни видео сигнала на екрана – всеки с Full HD резолюция. Картината може да бъде подредена по два различни начина: 1) Режим „картина до картина“ (Picture-by-Picture), който е полезен за контролни зали или за преглед на съдържанието от няколко устройства като лаптопи, например, за по-продуктивна екипна работа по време на срещи. При този режим екранът се разделя на няколко зони. 2) Режим „картина в картина“, например за наблюдаване на видео поток в малък прозорец по време на работа на останалата по-голяма част от екрана.

За да предотврати трептенето и умората на очите, която се появява у някои потребители при работа с екрани с LED подсветка, мониторът е снабден с Philips Flicker-free технология.

Благодарение на всички тези свои качества, този монитор ще накара изображенията и графиките ви да оживеят, независимо дали сте взискателен професионалист, който очаква изключително детайлна картина в CAD приложенията, 3D графичен дизайнер или финансов анализатор, работещ с огромни електронни таблици.

 

Новият дисплей Philips BDM4037UW, с препоръчителна крайна цена от 1469 лв. с ДДС, вече е наличен в магазините за електроника.

 

Технически спецификации:

 

Спецификация

Philips BDM4037UW

Тип LCD панел

VA LCD

Тип подсветка

W-LED система

Размер на панела

40 инча / 101.6 см

Съотношение на страните

16:9

Оптимална резолюция

3840 x 2160 @ 60Hz

Ъгли на видимост

178º (Х) / 178º (В), @ C/R > 10

Яркост

300 cd/m²

Изобразявани цветове

1.07 милиарда цвята

Подобрение на картината

SmartImage

MHL

1080P @ 60Hz

Удобство

·         Вградени говорители: 5 W x 2

·         MultiView: PBP (4 устройства), PIP (2 устройства)

·         Удобства за потребителя: SmartImage, Multiview, User, Menu, Power On/Off

·         Управляващ софтуер: SmartControl

·         Други: Kensington lock, VESA mount (100×100 мм)

·         Plug & Play съвместимост: DDC/CI, MacOS, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Свързаност

·         Входен сигнал: VGA (аналогов), DisplayPort x 2, HDMI (1.4) – MHL x 1, HDMI (2.0) – MHL x 1

·         USB: USB 3.0×4 (1 с бързо зареждане)*

·         Sync Input: Separate Sync, Sync on Green

·         Audio (In/Out): PC audio-in, изход за слушалки

Стойка

Наклон: -5/10 градуса

Устойчивост

·         Околна среда и енергия: EnergyStar 7.0, RoHS

·         Пакетиращ материал, подлежащ на рециклиране: 100 %

·         Специфични субстанции: без живак и олово

Съответствие и стандарти

Одобрения на регулатори: WEEE, CECP, PSE, VCCI, BSMI, CE Mark, cETLus, CU-EAC, EPA, FCC Class B, ICES-003, J-MOSS, KUCAS, PSB, RCM, SASO, SEMKO, TUV Ergo, TUV/GS, UKRAINIAN, MEPS