Това е новият 4-инчов iPhone SE

От Apple признават, че много потребители предпочитат по-малките телефони, а новото устройство е точно за тях. Новият смартфон се нарича iPhone SE и идва с 4-инчов Retina дисплей с резолюция 1136х640 пиксела при гъстота от326ppi.

Що се отнася до дизайна – малка изненада е, че той е почти идентичен с този на iPhone 5s, което обаче е добра новина за тези, които не са много въодушевени от “заоблената философия” на голяма част от новите смартфони.

Благодарение на своя 64-битов A9 процесор с копроцесор М9, iPhone SE е точно толкова мощен, колкото и iPhone 6s, съобщават от Mobile Bulgaria.

Поради тази причина от Apple наричат новия iPhone SE – “най-мощния 4-инчов смартфон”.

Основната камера вече е с резолюция 12МР, снабдена е със система за бърз фокус, с двутонова светкавица и може да прави 4К видео, както и slo-mo клипчета. За селфитата отговаря 5MP сензор с технологията FaceTime.

Смартфонът може да заснемане 63-мегапикселови панорамни кадри и може да записва Live Photos снимки, но няма 3D Touch.

Виртуалният асистент Siri също е налице, а животът на батерията е значително подобрен. iPhone SE разполага и със сканиращата технология за пръстови отпечатъци – Touch ID.

Телефона вече може да осигури LTE скорости до 150 Mbps и е съвместим с технологията Voice over LTE. Размерите на iPhone SE са следните – дължина от 128.8 мм, ширина от 58.6 мм и дебелина от 7.6 мм. Устройството тежи 113 грама.