Huawei показа новия флагман Mate S

На специално събитие по време на IFA в Берлин вчера Huawei представи няколко нови устройства. Едно от тях е дългоочакваният флагман Huawei Mate S, пише SmartNews.bg.

Новото устройство от компанията надгражда възможностите на познатия ни вече Huawei P8 – както с камерата, така и с някои други много интересни функции. Според Huwei с Mate S няма компромиси и всичко, което е имплементирано в този телефон е изцяло за удобството на потребителя.

Може би изненада за някои е Force Touch, който е част от премиум функциите на Mate S. С включването на тази екстра Huawei на практика изпревариха Apple, за които също се говори, че ще я включат в iPhone 6S. При Mate S обаче тя има интересни възможности – освен по-силно приближаване при разглеждане на снимки, натискатено на екрана може да мери и маса. Част от демонстрациите на събитието бяха как телефонът измерва масата на портокал, поставен върху дисплея.

Huawei Mate S излиза на пазара в цял свят след месец, а в България се очаква малко след това. Цената на базовия модел с 32GB вградена памет е 650 евро.