Intel води нова ера от компютърни изживявания

Intel обяви днес продукти и решения, които ще предоставят нови изживявания за потребителите и ще подкрепят разширяването на компютърната екосистема в нови области.

По време на своята откриваща презентация на Computex 2015, Кърк Скоугън, старши вицепрезидент и генерален директор на Intel Client Computing Group насърчи екосистемата в Тайван да работи заедно и да улови възможността да оформи бъдещето на компютърните технологии.

“Силата на Закона на Муур създаде възможности за невероятни компютърни иновации през последните 50 години и заради него, почти всичко в бъдещето ще има възможността да изчислява и да се свързва,” каза Кърк Скоугън.

“Нашата 30-годишна история на сътрудничество с Тайван е донесла исторически иновации на света, от персоналните компютърни технологии, до облака и центровете за данни. Следващите 30 години ще видим дори още по-големи иновации, докато предоставяме нови компютърни изживявания и донасяме интелигентност и свързаност на Интернета на нещата заедно.”
 
Кърк Скоугън предложи прогнози за бъдещето на компютърните технологии и демонстрира продуктите и платформите, които ще ни заведат там. Той още показа как тези иновации скоро ще позволят интелигентността да бъде навсякъде.

Новини за Интернета на нещата (Internet of Things):

•    Intel представи разширяването на Intel® IoT Gateway продуктовата фамилия. Най-новият gateway референтен дизайн предлага разширен избор на силиций и софтуер с добавянето на Intel® Core™ процесор-базирани gateways и Wind River* Intelligent Device Platform XT 3 с гъвкави packaging опции за приложения, които изискват ниска цена на придобиване.

•    Intel също разшири избора от операционни системи за Intel® IoT Gateway референтните дизайни с наличието на Ubuntu Snappy Core от Canonical*. Това гради върху настоящите наличности на операционни системи от Microsoft* и Wind River.

•    Специално за IoT решения, особено за средите на търговията на дребно и медицината, Intel обяви новите Intel® Pentium®, Intel® Celeron® и Intel® Atom™ процесори. Със зашеметяваща графична производителност в low thermal envelope, процесорите са специализирани за IoT и предлагат седем годишна наличност.