Новият MacBook променя идеята за лаптоп

На своя презентация снощи, Apple представи и новия свръхтънък лаптоп MacBook, който се предлага в златен, “космическо сив” и сребърен цвят, отбелязва Dir.bg.
 
Устройството тежи под 1 килограм и в най-дебелата си част е 13,1 мм спрямо предишната версия – MacBook Air, която бе с дебелина 17,3 милиметра.
 
Новият MacBook има 12-инчов дисплей Retina, който консумира с 30 процента по-малко енергия.

Обновен е и тракпада, който има 4 сензора за натиск и специална система за осигуряване на обратна връзка, тъй като вече не се движи, предаде Mobile Bulgaria.
 
Лаптопът използва процесор Intel Core M с честота 1.3 GHz (до 2.9GHz в турбо режим) с ниска консумация на енергия и е лишен от система за охлаждане.

Лаптопът има само един конектор по стандарта USB-C, който е симетричен и позволява преноса на различни типове информация и дори служи за зареждане. Това означава, че ако искате да си зареждате смартфона, докато се зарежда и лаптопът, няма да имате тази възможност.

Цената на новия MacBook стартира от 1299 долара за версията 256 GB SSD, а тази с два пъти повече памет и по-бърз процесор ще струва 1599 долара.

Продажбите започват от 10 април.