Luxoft е стратегически партньор на Imagination Technolo

Новото партньорство ще помогне на клиентите на Imagination да създадат енергийноефективни GPU-базирани изчислителни решения с помощта на водещи в индустрията PowerVR графични процесори.

Luxoft Holding, водещ доставчик на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти по цял свят, обяви своето партньорство с Imagination Technologies – световен лидер в мултимедийните, процесорните, комуникационните и cloud технологии. Това партньорство ще даде възможност да се създадат високопроизводителни и енергийноефективни решения, базирани на графичните процесори PowerVR с високи GPU Compute показатели.

Tехнологията Pixerra на Luxoft предлага отлични решения за графична и видео обработка, които предоставят професионално качество на изображенията дори и в мобилни устройства. Ограниченията във функциите на сигналния процесор (ISP), зададен в много от съвременните SoCs системи, могат ефективно да бъдат решени със софтуера Pixerra чрез използване на OpenCL и GPU мощност. Pixerra намалява драстично времето за достигане до пазара и предоставя отлично качество на видеото в мобилните камери. Pixerra IP включва GPU-задвижван HDR ефект, дигитална видео-стабилизация, опция за временно намаляване на шума, увеличител на изображения и преобразуване диапазона на яркост от HDR в LDR (tone mapping).

Luxoft ще продължи да инвестира в своя линия от продукти, базирани на IP Imagination и възнамерява да се разшири в области като Internet of Things (IoT), Automotive Computer Vision, усъвършенствана система за подпомагане на водача (Advanced Driver Assistance System – ADAS), както и в човеко-машинния интерфейс (HMI) и свързаност. В допълнение към своите готови решения, Luxoft предлага широк спектър от висококачествен софтуер и персонализирани услуги.