Fujitsu Eternus вече поддържа до 56 петабайта данни

Японската компания Fujitsu пусна новата си свръхголяма мащабируема система за съхранение на данни Eternus CD1000, която осигурява до 56 петабайта място за съхранение и това я превръща в изключително подходяща и за най-амбициозните проекти за съхранение и обработка на големи масиви от данни.

В софтуерно отношение системата се управлява от софтера с отворен код на Red Hat, към който Fujitsu е добавила своите допълнителни настройки за извличането на максимума от платформата.

Eternus CD1000 е насочен преди всичко към облака и компании, които предлагат телекомуникационни, финансови и медийни услуги, както и такива, които се занимават с бизнес анализ. Системата е напълно съвместима с OpenStack средата.

В Eternus CD1000 могат сигурно да бъдат съхранявани до 56 петабайта данни като един петабайт се равнява на 1000 терабайта или около 100 000 часа Full HD 1080р видео. Новата система използва уникална организация на файловете, чрез която е постигнато оптимизиране на използваното физическо дисково пространство.

Fujitsu не крие амбициите си серията Eternus да бъде разширена дори още повече догодина като крайната цел на компанията е да създаде система, която може да съхранява неограничено количество данни за неопределено време.