Fujitsu подкрепя бизнесa с инвестиции в облака

Облакът вече доказа, че е важно предимство за бизнеса – той е лесен и удобен за ползване, а освен това е евтин и позволява редица иновативни услуги за клиентите. За да подобрят услугите си в тази област, от Fujitsu обявиха, че ще инвестират 2 млрд. долара през следващите 2 години в различни иновативни решения, свързани с облачните технологии, като по този начин компанията ще притежава едно от най-богатите облачни портфолия на пазара.

Според изследване на Frost & Sullivan глобалният пазар на облачните технологии се очаква да достигне стойност от 86 млрд. долара през 2016 г. като регистрираният растеж на годишна база е 33,4%.

В тези условия от Fujitsu се стараят да осигурят на клиентите си необходимата подкрепа при внедряването на облачните технологии едновременно с традиционните решения, както и при управлението на тази хибридна IT среда. В тази насока през изминалите години от компанията създадоха различни глобални предложения, реализирани в различни райони по света. По-известните от тях са FUJITSU Cloud IaaS Trusted Public S5, FUJITSU Cloud IaaS Private Hosted, FUJITSU Cloud PaaS RunMyProcess и други.