Нестле с инициатива за младежката заетост в Европа

Нестле обяви плановете си за подпомагане на над 20 000 младежи под 30-годишна възраст от цяла Европа в намирането на работа през следващите три години. Инициативата за младежка заетост – „Нестле в Европа“ – ще предложи работни места и ще създаде десетки хиляди стажантски позиции и програми до 2016 г.

Като част от новосъздадената инициатива, Нестле ще насърчава европейските си доставчици да предлагат работни места или възможност за стажанстски позиции на младите хора в цяла Европа. Повече подробности за „Нестле в Европа“ ще бъдат обявени през месец септември тази година. 

Работните позиции, които ще бъдат предложени на младежите като част от инициативата, ще покриват както всички сфери на бизнеса, така и всички нива в компанията – от оператори във фабриката до сътрудници по продажби и управление на бизнеса.

Нестле търси талантливи млади хора с желание за придобиване на професионални умения и обучение, както и завършили, търсещи първата си работна позиция, след университета. 

Освен на по-младите, Нестле продължава да предлага работа и на хората с дългогодишен опит, като отговаря на специфичните нужди на по-възрастните си служители. Като част от инициативата за младежка заетост, на новите служители ще бъде предложено както обучение и кариерни консултации, така и наставничество от страна на колегите им в компанията, за да могат да бъдат по-добре подготвени на пазара на труда.