Първи поглед: ZTE Grand X Quad

Производител

ZTE

За пръв път за Grand X Quad се заговори през януари тази година, когато в рамките на CES 2013 китайската компания ZTE обяви два нови модела – ZTE  U956 и V978. И двата имаха 5-инчови дисплеи с резолюция 720р, което бе крачка назад спрямо Full HD екрана на Grand S.

Сега вече знаем, че V987 има ново и официално име и то е Grand X Quad. Първите снимки на новия апарат бяха публикувани на известния Twitter профил @evleaks, където често се появяват такива анонси. Именно там се появиха най-напред снимки на HTC Droid DNA и HTC One.

Благодарение на базата данни на китайския мобилен регулатор TENAA научихме и повечето от характеристиките на модела – освен въпросния 5-инчов екран с мултитъч поддръжка той работи с четириядрен процесор с честота 1.2GHz, има 1GB RAM памет и разполага с 8-мегапикселна камера с LED светкавица. Що се отнася до физическите размери, Grand X Quad е 141х8.9 милиметра, а теглото на апарата е 163 грама. Предният панел на апарата е черен, докато задният е бял.

Тъй като моделът ще бъде предназначен за износ, той е снабден и с опция за две SIM карти, а батерията е 2,500Ah. Към това трябва да добавим FM радио, WiFi и сензори за близост и светлина. Операционната система е Android 4.1.2 Jelly Bean.

Интересното е, че Grand X Quad попада в графа “бюджетни модели” и стартовата цена, на която ZTE е го предлага е около 270 долара – доста привлекателна сума за апарат с подобни характеристики.