Instagram стигна 100 млн. активни потребители

След като Instagram промени условията си за ползване през декември миналата година, немалка част от потребителите войнствено заявиха, че ще се откажат от услугите на платформата.

Оказва се обаче, че тези заплахи до голяма степен са били напразни.

При последното преброяване Instagram вече има 100 милиона активни потребители, които ползват услугата всеки месец. Постижението идва само няколко месеца след втория рожден ден на компанията и по-малко от година откакто Facebook я купи за 1 милиард долара.

Новината бе обявена от съоснователят на Instagram Кевин Систрьом в доста обширен пост, в който той си спомни още за скромното начало на компанията и нейната трансформация в глобален феномен.

“Сега повече отвсякога хората улавят света около тях в реално време, използвайки Instagram. Те споделят снимки от всички части на земното кълбо и в резултат вече наблюдаваме един свят, който е още по-силно свързан помежду си благодарение на снимките”, пише Систрьом.

“Instagram е инструмент, който вдъхновява и свързва”, декларира още той, разказвайки историята на двойка, която се срещнала и оженила чрез услугата, както и на служител на ООН, който поства чрез нея снимки от бежански лагер в Судан.