Facebook акциите стигнаха до 25 долара

Вчера на борсата в Ню Йорк акциите на Facebook стартираха деня при 24.94 долара за бройка, след което успяха да се повишат до 25 долара – истинско постижение, което не се бе случвало на оглавяваната от Марк Зукърбърг компания от месец юли насам.

Оптимизмът в ръководството на Facebook се засили и от факта, че няколко анализаторски компании вече завишиха прогнозите си за борсовото представяне на социалната мрежа.

Според Карлос Кирхнер от Bernstein Research доста вероятно е акциите да стигнат до цели 33 долара към края на тази седмица, при положение че доскоро същият анализатор очакваше таван от 24 долара. В свое доклад, посветен на борсовата ситуация на Facebook Кирхнер твърди, че компанията е в добра позиция да спечели от мобилния пазар.

На свой ред анализаторската компания BTIG също реагира и промени рейтинга на Facebook от “продавай” на “неутрален”, цитирайки повишени приходи от продажбите на мобилни реклами, които мрежата е регистрирала в последните седмици.

Въпреки скорошния оптимизъм акциите на Facebook все още се търгуват доста под онези 38 долара за бройка при дебюта на компанията на борсата.