Екшън камера: Liquid Image Ego

360 лв.

Производител

Liquid Image

Ако обичате да ходите на картинг, да карате колело, да плавате с лодка и др. подобни, най-добрият начин да заснемете подвизите си е посредством екшън камера от типа на Liquid Image Ego. Въпреки че може да се побере на дланта ви, снима видео с 1080p.

Продуктът е изключително удобен, с обли ръбове и симпатична форма. С него се борави и наистина лесно. Откриваме само два бутона. Натискането или задържането им стартира снимането, променя режима на снимане, настройва Wi-Fi свързаността и т.н.

Liquid Image Ego предлага три режима. При този по подразбиране камерата записва клипчета с 720p при 60 к/с. Да, не е 1080p, но многото кадри в секунда гарантират, че по-динамичните сцени ще бъдат уловени наистина качествено. С един клик може да промените режима на 1080p с 30 к/с. С още един – започвате да правите снимки с до 12 мегапиксела.

Малка светодиодна лампичка в предната част, която прилича на светкавица (но не е), ви подсказва с различни цветове кой режим е включен в момента. До нея пък е разположен микрофонът.

Наличен е и втори индикатор – миниатюрен екран, който ви показва разделителната способност, с която правите видеото, колко батерия ви е останала и колко клипчета имате на вкараната мемори карта (приема microSD). Откриваме и microHDMI гнездо и microUSB сокет за зареждане.

Компанията твърди, че Liquid Image Ego не е напълно водоустойчива, но ако влезе в контакт с вода, ще оцелее. Стига да не се гмуркате с нея, разбира се (на по-късен етап ще се предлага и напълно водоустойчив калъф).

Благодарение на вградения Wi-Fi, може да свържете камерата с смартфон. Ако сте си свалили безплатното Action Connect приложение, ще може да контролирате настройките на Liquid Image Ego през своя iPhone или Android апарат, като ъгъл на видимост – 135 или 90 градуса, резолюция на снимките (3, 5 или 12 мегапиксела) и т.н. Разбира се, всичко това може да се регулира и през самата камера.

Чрез Action Connect може и да погледнете „през очите” на камерата. Въпреки няколкосекундният лаг, тази функционалност е добре дошла. По този начин може да правите снимки и видео и дори да активирате дигитално приближение.

Liquid Image Ego запазва филмчетата в MOV формат, а батерията й издържа до два часа нон стоп снимане. Необходимо е обаче да инвестирате в закупуването на мемори карта (в пакета не се включва такава). Камерата поддържа до 32 гигабайта. Това за съжаление означава, че вече по-достъпните във финансово отношение 64GB SDXC просто няма да ви свършат работа.

На фона на своята конкуренция, Liquid Image Go представлява наистина добра инвестиция. Тя е доста по-евтина от най-добрия GoPro модел и е една от най-малките и удобни екшън камери на пазара. А когато решите да заснемете някоя бърза сцена с 60 к/с, ще разберете наистина на какво е способна.