Facebook игра с реални пари в Англия

Нова Facebook игра позволява на потребителите да залагат – и съответно печелят или губят – реални пари вместо обикновените виртуални кредити, които се ползват в социалната мрежа.

Първото комерсиално заглавие от този тип се нарича Bingo & Slots Friendzy и е достъпно за пълнолетни потребители на територията на Великобритания.

За да правят залагания, те трябва да се регистрират с физически адрес на територията на Обединеното кралство и да си направят акаунт към компанията Gamesys, която администрира играта.

“Нашето приложение Bingo & Slots Friendzy се състои от 90 бинго игри, които дават възможност на Facebook Общността да играе и да печели истински пари”, гласи примамливото описание на приложението.

Подобно на другите Facebook игри, данни за вашето участие в Bingo & Slots Friendzy ще се изписват в профила ви, но за разлика от останалите развлекателни заглавия те ще бъдат достъпни само за други потребители, ползващи приложението.

Преди време изпълнителният директор на Zynga Малк Пинкъс подчерта, че би искал да види как компанията му прави игри с реални пари, при все че към момента американските закони не позволяват подобен тип онлайн хазарт.