Калъф: Magellan ToughCase

420 лв.

Производител

Magellan

Собствениците на iPhone знаят колко крехък може да бъде апаратът им. Особено сред природата. Ако подобно на нас обичате да извършвате дълги преходи и се нуждаете от GPS-а на телефона, но същевременно се опасявате, че внезапен проливен дъжд или едно случайно изпускане може да го съсипе, то калъфът ToughCase на Magellan представлява едно много добро решение.

Продуктът е съвместим с iPhone 3, 3GS или iPod Touch. Веднъж щом го поставите, калъфът ще обгърне изцяло устройството и ще го предпазва от почти всичко. Може да го потопите на 1 метър дълбочина за 30 минути и пак ще оцелее (по стандарта IPX7). То е устойчиво дори и на удари, макар че Magellan не цитира конкретен международен стандарт.

Що се отнася до функционалност, ToughCase ви позволява да контролирате телефона си както обикновено. Всички портове и повечето бутони са достъпни през външната част на продукта. В горната част откриваме два бутона – един за iPhone и един за iPod Touch. Встрани са достъпни копчетата за звука, докато микрофонът и говорителят са покрити с гумени мембрани, така че може да използвате апарата и като телефон, не само като GPS устройство. Предвиден е процеп дори и за камерата, за да съхраните спомена от своето поредно пътешествие. Бутонът за изключване на звука обаче е недостъпен. Ако искате да вържете апарата към компютър пък, ще трябва да го изкарате от калъфа.

Що се отнася до капацитивния екран, той е напълно функционален дори и през стъкленото покритие на ToughCase. Наистина няма да имате каквито и да било проблеми с него.

Прави впечатление, че самият калъф е по-тежък от обикновено. Това не е случайно – той разполага с 1840mAh батерия, която удължава производителността на телефона, както и SiRFstarIII GPS приемник, който е значително по-точен. Наличието на последната екстра означава, че можете да превърнете дори iPod Touch в GPS устройство. Както допълнителната батерия, така и GPS приемникът могат да бъдат включвани и изключвани взависимост от предпочитанията ви. 

С други думи – това е едно устройство, което ще се понрави на всеки един от вас, който обича дългите планински преходи и се нуждае както от стабилна защита на телефона, така и от допълнителна батерия и от стабилен GPS приемник.