D-Link: Облачно, с рутери

D-Link представи три уникални предложения, които правят използването на т.нар. частен облак по-ефективно – два чисто нови рутера, както и собствените приложения SharePort Mobile и QRS Mobile за конфигурация и достъп до домашната мрежа през мобилни устройства.

DIR-505 е суперкомпактен – с дизайн, наподобяващ стандартен AC адаптер. Той се включва директно в контакта и комбинира в себе си функционалности на точка за достъп, маршрутизатор и среда за съхранение подобно на високоскоростния рутер DIR-636L с Gigabit интерфейс. Освен това може да бъде изцяло управляван през популярната mydlink платформа.

Рутерът разполага с вграден DLNA медия сървър и дори с USB 2.0 порт, който, освен за споделяне на съдържанието на външни носители, зарежда батерията и на вашите мобилни устройства.

Високопроизводителният DIR-636L пък, който има формата на цилиндричен конъс, поддържа скорости на трансфер до 300Mbps. Подобно на всички продукти на D-Link от cloud гамата, и този може да бъде управляван изцяло през платформата mydlink, 24/7, практически от всяка една точка с помощта на специалните приложения за Android, iPhone и iPad. През mydlink портала потребителите могат да видят текущия статус на своя рутер, да блокират нежелан достъп, да активират или деактивират Интернет достъпа за децата си, например, както и да конфигурират изпращането на съобщения и e-mail.

Не на последно място D-Link представи и приложенията SharePort Mobile и QRS Mobile. Първото позволява на потребителите да осигурят поточно гледане на цялата си медийна библиотека – аудио, видео и документи – през локална мрежа или 3G връзка върху своя Apple или Android смартфон или таблет. Чрез QRS Mobile пък може да конфигурирате домашния си D-Link рутер през мобилно устройство.