Android Forums хакнат, над милион пароли изтекли

Един от най-големите форуми, посветени на операционната система Android бе хакнат, а личните данни на повече от един милион негови потребители изтекоха.

Става въпрос за Android Forums.com, поддържан от Phandroid, който е бил атакуван чрез открит експлойт в базата данни. От нея са били откраднати акаунтите на повече от един милион потребители, потвърдиха от Phandroid.

След информацията, която нападателите са придобили, фигурират имейл адреси, пароли, потребителски имена, IP адреси за регистрация и други не толкова сериозни данни. Не са засегнати друти сайтове от мрежата на Phandroid.

Към момента на хакването Android Forums има 1 034 235 членове.

Според администраторите на форума веднага са взети необходимите мерки, като експлойтът е затворен. Най-напред са били променени акаунтите на над 100 служители на форума, тъй като според Phandroid получаването на нерегламентиран достъп до акаунт на служител е най-голямата заплаха.

Ръководството на Android Forums твърди, че по всяка вероятност атаката е имала за цел да събере имейл адреси, които да бъдат използвани по-късно за спам. Разследването й продължава и в момента.