Netflix се отказа да дава видео игри под наем

Компанията Netflix обяви, че се отказва от идеята да разшири дейността си като наред с онлайн каталога си от филми предлага видео игри под наем.

Това стана ясно по време на представянето на резултатите на Netflix за последното тримесечие, което иначе е било доста добро за компанията, успяла да си върне значителна част от загубените преди това клиенти.

Изглежда, че първоначално Netflix е възнамерявала да стартира паралелен сайт, наречен Qwikster, който да дава под наем DVD-та с различно съдържание. Само месец след като обяви Qwikster обаче, компанията направи крачка назад и прекрати дейността му. Причината за това е желанието на Netflix да държи стрийминг услугите си и DVD бизнеса си под една шапка.

Миналия октомври изпълнителният директор на компанията Рийд Хейстингс обяви, че “отдаването на видео игри под наем все още е актуална тема”, но онзи ден шефът призна, че ръководената от него компания “няма планове” да навлезе на този пазар.

Ако беше решила да стартира подобен бизнес, Netflix щеше да се окаже в конкуренцията на компании като Gamefly, Blockbuster и Redbox, които са водещи в този пазарен сегмент.