LG ще представи Google телевизор на CES 2012

LG ще представи своя телевизор Google, който комбинира предимствата на операционната система Android и удобството на Smart и 3D технологиите на LG, на изложението CES 2012. На събитието LG ще демонстрира и четири нови системи за домашно кино, оборудвани с последните технологии за 3D звук на компанията и Smart TV функция.

Телевизорът Google на LG е снабден със CINEMA 3D технология и така осигурява домашно 3D забавление, което е едновременно завладяващо и удобно. Моделът е базиран на технологията Film Patterned Retarder (FPR) на LG, което прави възможно използването на леки и удобни 3D очила. Те са много по-достъпни от конвенционалните модели, което прави телевизора подходящ за гледане на 3D съдържание от повече на брой хора. FPR също така прави възможно конвертирането на 2D съдържание в 3D формат с натискането само на един бутон.

Заедно с телевизора Google LG ще продължи да развива своята собствена Smart платформа за телевизори, базирана на системата NetCast. Според плановете на компанията тя ще бъде налична при повече от 60% от телевизорите с плосък панел, които LG ще представи през тази година.

Освен телевизора, LG ще представи общо четири нови модела системи за домашно кино с 3D звук през първото полугодие на 2012 година. От тях моделът BH9420PW ще е първият, който компанията ще покаже на изложението