Стилус: Wacom Bamboo Stylus

Резистивните сензорни екрани, с които се работи посредством стилус, вече са отживелица. Капацитивните, каквито срещаме при продукти като iPhone, iPad, Nexus S и други подобни, отдавна ги изместиха до голяма степен заради своята по-голяма прецизност и чувствителност, както и поради простата причина, че може да ги управляваме с пръсти.

Ако старите времена, в които пишехте по екрана с електронна писалка, ви липсват, то стилусът Wacom Bamboo Stylus, създаден специално за таблетът iPad, вероятно ще ви заинтригува.

Както може би знаете, стандартните стилуси не работят върху капацитивните екрани, тъй като последните разчитат на естествената проводимост на човешкото тяло, а не на натиска от конкретен обект върху тях.

Как Wacom Bamboo Stylus успява да убеди капацитивните екрани, че провежда електричество? Посредством еластична гумичка, която е разположена в края на металната химикалка – дисплеят ще реагира единствено и само, когато доближите тази гумичка до него.

Въпреки че компанията рекламира стилусът като продуктът, създаден специално за iPad, той всъщност работи безпроблемно с всички капацитивни екрани. Чувствителността на дисплея при iOS устройства като iPod Touch и iPhone обаче, си пасва идеално с Bamboo Stylus. (Дори тежестта на продуктът е внимателно преценена – 20 гр.) По-слабо чувствителни екрани, като този на HTC Legend, понякога не отчитат по-леките докосвания със стилуса.

За щастие Bamboo Stylus не включва абсолютно никаква електроника и не се нуждае от презареждане. На пръв поглед той е една най-обикновена стилна химикалка. Неговата цел не е да добави допълнителни опции при работата с капацитивните екрани. Той по-скоро се опитва да промени начина, по който боравите с тях.

Въобще – получавате отличен и висококачествен дизайн, при това на относително разумна цена.