USB хъб: Synology USB Station 2

USB джаджите за съхранение на файлове, които ползваме в ежедневието си, нарастват постоянно. В един момент се оказва, че вече просто нямате физическо място за тях. За щастие има сравнително евтино и лесно решение на този проблем – Synology USB Station 2. Един продукт, който се включва директно във вашия рутер и ви предоставя достъп до което и да е USB устройство директно през мрежата.

Дизайнът на USB Station 2 е изчистен с преобладаващи сиви и бели цветове. Нищо твърде крещящо на външен вид. Три светодиодни лампички в предната част ви показват дали джаджата е включена, свързана ли е към LAN или дали има вързан USB диск.

Същевременно в задната част се намират всички портове – вход за захранване, Ethernet гнездо и два USB порта. Наличен е и бутон “Disconnect USB Disk”, както и Reset точно до USB портовете.

Веднъж щом включите USB Station 2 и инсталирате съответния софтуер, сте готови за работа. Да речем, че сте включили USB диск към компютъра спалнята, но решавате да седнете на този в хола. Бързо и лесно може да получите достъп до неговото съдържание през раздел Network. Дори скоростта на трансфер е забележителна.

Имате възможност да създадете дори и медиен сървър и да настроите USB Station 2 така, че да имате достъп до нея от всеки един компютър в света посредством DDNS.

Накратко – това е едно компактно и удобно устройство, което ще ви улесни максимално в споделянето на вашите файлове във вашите вътрешни мрежи или дори в интернет.