Монитор: Philips 226V3LAB

250 лв.

Вносител

Солитрон

Почти всички основни характеристики, които един съвременен монитор би трябвало да притежава, в комбинация с достъпна и атрактивна цена – именно това възнамерява да предложи Philips със своята най-нова V-серия потребителски монитори. Те могат да бъдат открити в най-разнообразни размери, като днес ще разгледаме един от най-големите – 226V3LAB.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление в този продукт, е красивият и елегантен дизайн с гланцово покритие и впечатляващ панел от 54,61 см (21.5 инча). Мониторът заема изключително малка площ на вашето бюро – реалните му пропорции със стойката са 532 x 397 x 209 мм. Освен това тежи едва 2,79  кг, което означава, че може да го преместите с лекота, винаги когато пожелаете.

Това, което отличава 226V3LAB от повечето конкурентни продукти на пазара, е специалната светодиодна технология, използвана за неговата изработка. Именно тя прави цветовете на монитора толкова естествени. Белите светодиоди – малки полупроводникови устройства – достигат светкавично цялостна и постоянна яркост. Това, от една страна, спестява време при първоначално включване. Светодиодите обаче не съдържат и живак, което прави монитора екологично част, и същевременно допринасят за по-доброто управление на затъмняването на фоновото LCD осветление. По този начин получаваме впечатляващо съотношение на контраста (1000:1 статичен и 10 000 000:1 динамичен) и превъзходно възпроизвеждане на цветовете.

Самият екран е Full HD и поддържа разделителна способност до 1920×1080 пиксела – с други думи, най-високата за HD картина. Същевременно поддържа сигнали 1080p от всякакви източници – както гейм-конзоли, така и Blu-ray плейъри. Обработката на сигнала пък е значително обновена, като крайният резултат е картина с прогресивно сканиране, без трептене, с оптимална яркост и качествени цветове.

Работата със самия монитор е изключително лесна. Това е възможно благодарение на ново поколение софтуер за управление, наречен SmartControl Lite. Това е графичен интерфейс с триизмерни иконки, чрез които настройваме всички параметри на монитора – както цвят и яркост, така и калибрация на екрана, мултимедия и т.н. И всичко това се осъществява единствено и само с мишката, а не посредством три-четири бутона, изпълняващи по няколко функции едновременно (макар че и това е възможно).

Що се отнася до самата свързаност – откриваме VGA и DVI портове, но не и HDMI, което изглежда странно за съвременен продукт. Това го прави и с една идея по-неприемлив за геймъри (затова свидетелства и 5 мс време за реакция), но отлична придобивка за онези от вас, които искат да работят или да се насладят на своята богата мултимедийна колекция. Зрителният ъгъл е доста добър – 170º (хор.) / 160º (верт.), при C/R > 10, а цветовете на дисплея – цели 16,7 м. Освен това продуктът разполага и с две вградени колонки, всяка от които е с мощност 1,5 W, което до известна степен елиминира необходимостта от допълните говорители и пести място на вашето бюро.

Накратко – това е един изключително стилен и качествен продукт, независимо дали сте се спрели над него за работа или забавление.