iPad 2 калъф: Speck Handyshell

Калъф за онези от вас, които обичат да готвят и постоянно търсят рецепти в мрежата.

24.05.2012

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:
80 лв.

Производител

Speck

Трудно е да изпъкнеш на пазар, претъпкан с аксесоари за iOS устройства. Въпреки това Speck Handyshell iPad 2 успява. При това с особено голямата и дори леко грозна стойка в задната си част. Може и да изглежда смешно, но поне е полезна.

Стойката е оцветена в сиво и червено - досущ като магнит от анимационните филмчета. Червената част е гуменизирана, което задържа калъфа в неподвижна позиция дори и на гладки повърхности. Малко странно е, че се сгъва само в една посока, но това не е чак такъв проблем. Все пак тя успява да задържи iPad 2 стабилно независимо под какъв ъгъл сте е разгънали.

Според авторите от Speck HandyShell ще намери приложение във вашата кухня, когато готвите някое ястие и използвате таблета като рецептурник. Компанията е намерила своята ниша. Да, ние не спадаме към нея, но оценяваме нейното съществуване.

Ако изключим червената стойка, останалата част от калъфа изглежда доста семпло - с преобладаващо сиво-лилав цвят. Основата е пластмасова (може би силикон щеше да е по-подходящо решение), но краищата са гумени.

Калъфът тежи 212 гр, което е повече, отколкото бихме се надявали - почти една трета от теглото на iPad 2. Размера и стабилността на задната стойка обаче до известна степен компенсира този минус. А най-хубавото е, че Speck HanyShell не блокира копчетата, портовете и спийкъра на таблета.

Каквото и да си говорим, повечето потребители няма да изберат калъф като този. Въпреки грозния си дизайн обаче, той изпълнява своето предназначение отлично и може да поддържа iPad 2 стабилен под всякакъв ъгъл. Ако сте сред хората, които обичат да готвят и постоянно търсят рецепти в мрежата, вероятно Speck HanyShell ще ви бъде от полза. В случай че искате да внесете допълнителен стил и сигурност към своя таблет, по-добре се насочете към друг продукт.

 

Плюсове

Добра изработка
Стабилна стойка

Минуси

Грозна на външен вид стойка
Вместо пластмаса, компанията можеше да използва силикон

Коментари

Напиши коментар