USB монитор: Philips 221S3UCB

Истинско олицетворение на понятието Plug and Play

26.07.2012

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:
349 лв

Вносител

Солитрон

Производител

Philips

 Лаптопът отдавна се превърна в неразделния спътник на работещия човек. Той е навсякъде с него - вкъщи, в кафенето, в офиса. И в повечето случаи, неговият малък дисплей е подходящ за извършването на ежедневните, нетърпящи отлагане задачи. Към тях обаче не може да сложим работата с големи таблици или разглеждането на графики и чертежи. В тези случаи просто ни трябва голям екран.

Стандартните монитори изискват допълнително захранване и не са най-удобното решение. Да не говорим, че последното нещо, от което се нуждае бюрото ни, е още един чифт кабели, които да се преплитат с кабела на мишката, клавиатурата, слушалките, уеб камерата и прочее. Тук на помощ идва 21,5-инчовият LCD монитор 221S3UCB на Philips – най-буквалното олицетворение на понятието Plug and Play.

Това, което прави този продукт уникален е, че приема цифров сигнал и едновременно се захранва от един-единствен USB 2.0 кабел. С други думи - ще трябва да мислите за един компонент по-малко, няма да ви се налага да ползвате дебелия захранващ кабел и досадните видео конектори, на всичкото отгоре изискват допълнително завиване в корпуса на монитора, и дори ще пестите ток.

За да бъде всичко това възможно, Philips са използвали нов тип светодиодна подсветка с елементи с изключително ниска консумация на енергия. Дори един лаптоп ще може да захрани дисплея без абсолютно никакъв проблем. Звучи впечатляващо, но 221S3UCB консумира около 9 вата което е почти 3 пъти по-малко от един стандартен монитор. Когато е в режим на готовност пък черпи едва 0.3 вата.

Що се отнася до стойката, тя, е създадена с подчертано ергономичен замисъл и може да се регулира фино, така че да пасне на вашите нужди. Нейната височина може да се промени в границите на 70 мм и наклон -5/20 градуса. Имате възможност и да я завъртате свободно, за да постигнете оптималния ъгъл на видимост (панелът е с класическия показател 160º хор. / 150º верт., при C/R > 10).

Очевидно е, че по отношение на дизайн и удобство 221S3UCB предлага значително повече от масовия клас монитори. Как стоят нещата обаче с качеството на картината? Светодиодите, използвани от Philips, позволяват и по-доброто управление на затъмняването на подсветката на LCD екрана. Това от своя страна предоставя високо съотношение на контраста и добро възпроизвеждане на цветовете. Максималната яркост на дисплея от 150 cd/m² е може би единствения компромис с параметрите му, но нека бъдем честни – колко често използвате монитора на максимална яркост?

Максималната разделителна способност, поддържана от монитора, е 1920 x 1080 и е практически непостижима в класа лаптопи под 2500 лева. Откъдето и да го погледнем, това са точно два пъти повече пиксели от стандартните 1366 x 768. Типичното време на реакция е 5 мс, напълно достатъчно за гледане на филми и гейминг. Така че, защо да измъчвате очите си повече?

221S3UCB е едно отлично и елегантно допълнениfgoе към вашето работно бюро. Наличието на един-единствен USB кабел за захранване и картина е изключително удобно и пести както време, така и ток. Дори и някои от USB портовете на вашия лаптоп да не могат да осигурят достатъчно изходна мощност на монитора (при особено стари модели машини), винаги имате възможност да включите DC адаптера.

 

Плюсове

Елегантен дизайн и ергономична стойка
Захранва се и предоставя картина от един-единствен USB 2.0 кабел
Ниска консумация на енергия
FullHD резолюция

Минуси

Изисква се USB 2.0, за да използвате функцията за директно захранване. Ако сте с архаичното USB 1.0, в кашона на монитора все пак има адаптер.

Коментари

Напиши коментар