UPS: Ново решение от Eaton 5P

Надежден продукт, който ще пасне идеално на вашите офис нужди.

14.05.2013

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:

Производител

Eaton

 

Ако работите на PC, то знаете колко досадни са смущенията в електрозахранването. Целият труд, който сте хвърлили през последния половин-един час, може да бъде заличен буквално за секунда.

Разбира се, вредите от токовите удари не спират до тук. Ако не сте сред най-големите късметлии, те могат да имат пагубен ефект дори върху самия хардуер.

Какво е решението? Много просто – UPS. Съвсем наскоро Eaton – компания, добре позната у нас с подходящи решения за енергийна защита – представи продукта Eaton 5P. Това е едно енергийно-ефективно и линейно-интерактивно UPS устройство, което разполага с най-ново поколение LCD графичен дисплей и функции за измерване на енерго-потреблението.

Eaton 5P се предлага в няколко различни варианта в зависимост от мощността, от която се нуждаете. Най-ниският клас е 420 W, но по-претенциозните от вас могат да се сдобият и с 1100-ватов модел. Нещо повече – може да изберете както настолен, така и стелажен 1U модел.

Размерите са относително компактни. Настолният модел (420 W) е с размери 230x150x345 мм/7,8 кг и може безпроблемно да го поставите на желаното от вас място в дома или офиса, без да се притеснявате, че ще ви пречи по какъвто и да било начин. Размерите на стелажния са 43,2x438x364 мм/8,6 кг.

По отношение на електрическите характеристики, вече стана дума, че технологията, която Eaton е използвала, е линейно-интерактивна. Т.е. правилна синусоида и усилвател плюс регулатор. Обхватът на входното напрежение и честота (без използване на батерии) пък достига 160-294V (настройва се на 150-294V) 47 до 70 Hz (мрежа с 50 Hz), 56,5 до 70 Hz (мрежа с 60 Hz), 40 Hz в режим на ниска чувствителност. Що се отнася до изходното напрежение и честота – то е 230 V (+6/-10 %) настройва се на 200V / 208V / 220V /230V/ 240V), 50/60 Hz +/- 0,1 % (автоматична настройка).

В предната част на устройството е неговият LCD панел. Той показва подробна информация за състоянието на UPS-а и измерваните параметри на един екран (на седем езика). Налични са и допълнителни възможности за конфигуриране с помощта на лесни за използване навигационни бутони.

5P може да измерва консумираната електроенергия в kWh и да я показва на LCD дисплея чрез софтуера за управление на захранването. Сегментното управление на товара пък позволява приоритетно изключване на оборудване с по-малка важност по време на прекъсване на захранването за максимално увеличение на автономната работа на батерия за важните устройства. Сегментното управление на товара може да се използва и за отдалечено рестартиране на блокирало мрежово оборудване или за управление на планирани спирания и последващи пускания на оборудване.

Ако обърнете Eaton 5P, ще откриете 1 USB порт, 1 сериен порт и входове за дистанционно вкл/изк и дистанционно изкл. Налични са 8 IEC 10A гнезда (вкл. 2 групи управляеми гнезда) и слот за комуникационна карта.

Що се отнася до софтуерния пакет Intelligent Power, той е съвместим с всички основни операционни системи, включително софтуера за виртуализация VMware и Hyper-V и се доставя с всяко UPS устройство.

5P се отличава със своята енергийно-ефективност, както и с оптимизирания си електрически дизайн. Предлага КПД до 98 процента, намалявайки разходите за охлаждане и електроенергия. Когато работи в режим на батерия, осигурява висококачествен изходен сигнал за всяко чувствително оборудване, като сървъри с активна корекция на фактора на мощността например. Толерансът и чувствителността пък са регулируеми. При това изцяло от LCD дисплея. По този начин UPS устройството ще бъде пригодено към специфичните условия на средата (например при ползването на генератор).

Eaton гарантира и по-дълъг живот на батериите. Разработената от тях ABM технология за управление използва тристепенна техника за презареждане (батерията се презарежда само когато е необходимо), която удължава живота им с до 50 на сто.

Накратко – това е UPS, който ще пасне идеално на вашите офис нужди или дори вашия дом и ще предпазва по-чувствителните към токови удари техники. Дисплеят е интуитивен, високата производителност е гарантирана, а продуктът е подходящ за защита както на сървъри и мрежово оборудване, така и на устройства за съхранение на данни. Eaton предоставя 3 годишна гаранция за електрониката и 2 годишна гаранция за батерията на продукта.

 

 

 

Плюсове

Ефективен
Измерва консумираната енергия в kWh,
LCD дисплей с възможност за конфигуриране и управление директно от него
Софтуер, който е напълно съвместим с основните виртуализационни платформи

Минуси

Няма такива

Коментари

Напиши коментар