Razer получи $50 млн. в 1. кръг от дялово финансиране

IDG-Accel се включва в борда на директорите на компанията

27.12.2011

 

Производителят на гейминг-хардуер Razer ще получи 50 млн. щ.д. от IDG-Accel China Capital Fund (“IDG-Accel”), един от водещите световни инвестиционни фондове, съставен от IDG и Accel Partners като стратегически партньори. 

Миноритарната инвестиция от IDG-Accel е първи етап от дяловото финансиране на Razer. До момента дейността на компанията е подкрепяна от бизнес-ангели, както и от корпоративни приходи.

 „Отне ни доста време, докато финализираме първия етап от венчър финансирането, защото игри като Battlefield 3 бяха завзели цялото ни внимание,“ коментира Мин-Лян Тан, Изпълнителен директор на Razer. „По-важната причина е, че дълго време избирахме инвеститор, който да разбира ясно нашата отдаденост на гейминга и желанието да не направим нито един компромис при създаването на продуктите ни. Освен това IDG-Accel единствени уважиха причината, поради която изчезнахме за седмица от масата за преговори – беше излязъл Skyrim.“

Razer има милиони почитатели по целия свят и не е просто една от водещите марки за гейминг-хардуер в Европа и САЩ, но е сред топ технологичните брандове в Китай, благодарение на партньорствата с компании като Tencent, Shanda, Changyou и Perfect World. 

 

 

Коментари

Напиши коментар