Philips 243V7QJABF е готов за работни маратони

Philips 243V7QJABF определено може да бъде наречен „монитор за всичко“

17.03.2018

Когато един продукт има претенциите да бъде универсален, това поставя високи изисквания към неговите качества. Philips 243V7QJABF определено може да бъде наречен „монитор за всичко“, но този етикет идва по-скоро след оценка на възможностите му, отколкото като предварителна заявка.

Както добре знаем, практиката на именоване на моделите на Philips определя първите две цифри от размера на екрана и по-точно неговия диагонал. Така вече знаете, че в случая говорим за 24-инчов монитор. Типично за този размер, панелът има Full HD резолюция (1920х1080 пиксела). Това е колкото очаквано, толкова и удачно – размерът на пикселите остава достатъчно малък, т.е. детайлите са на лице, а елементите на интерфейса на операционната система и приложенията са с комфортна големина. Тези два фактора – големината и резолюцията – правят модела подходящ за всичко, свързано с работа и забавления, с изключение на високия клас професионални приложения, но за това ще поговорим отново след малко.

С Philips 243V7QJABF получавате класически черен монитор, който няма да изненада с елегантни дизайнерски похвати, но впечатлява приятно с ефирната рамка около панела и облия си гръб. Външният вид ясно говори, че пред нас стои съвременен продукт и това е също толкова вярно за използваната матрица от типа IPS. За щастие на всички офис потребители, тенденцията дори при по-достъпните класове дисплеи, към които се числи и този модел, не оставя място за морално остарелите TN панели, които дразнеха с ограничените си зрителни ъгли и „измити“ цветове. Philips 243V7QJABF определено радва окото с живи цветове и добър баланс между яркост и контраст, което е достатъчна причина да имате желание да седите пред него.

Качествената картина е силен коз на модела, но не е единствения. Макар да изглежда сравнително скромно, той предлага интересни екстри, които са насочени най-вече към зрителния комфорт на потребителя и които далеч не се срещат масово. Става дума за технологията Flicker Free, която практически елиминира трептенето и от там значително намалява напрежението в очите и риска от поява на главоболие, както и за режима Low Blue, който е своеобразна застраховка за здравето на очите. Последният филтрира потенциално опасния спектър на синята светлина (характерна за LED подсветката) и позволява по-дълго застояване пред екрана, без риск от увреждане на зрението. Това далеч не е само маркетинг твърдение, а реално изпитано предимство за хората, които работят продължително и съсредоточено. Тук е редно да отворим една скоба – цената на този зрителен комфорт е леко променения нюанс на картината в посока жълто, който разбира се не е фатален, ако не редактирате фотографии или видео.

Към тези ергономични функции следва да причислим и интересния режим Easy Read, който според производителя осигурява преживяване „като от хартия“. Реалният тест изненада приятно доколко това отговаря на истината – превключването на картината в изцяло черно-бял режим осигури чудесен контраст и вярност на тоновете, както и зрителен комфорт. Така че режимът може да бъде силно препоръчан на работещите с много текстове или феновете на дългите четива.

По-неопитните потребители могат да използват готовите шаблони за оптимизиране на изображението, наречени Smart Image. Има достатъчно различни типове за всякакви нужди – от „Икономия“ до „Игра“. По отношение на игрите – не очаквайте кристално рязка картина в FPS игрите – времето за реакция на пикселите е 5 ms, но спокойно можете да играете в „по-кротките“ заглавия и да се насладите на чудесните цветове.

Дори да не знаете с какъв интерфейс разполага лаптопа или компютъра ви, с Philips 243V7QJABF можете да бъдете спокойни, просто защото той разполага с всички нужни портове – VGA, HDMI и DisplayPort 1.2, така че няма вариант да не го подкарате.

Ако трябва да посоча някакъв минус на монитора, той ще бъде по отношение на сравнително ограничената откъм възможности за настройка стойка, която при това е излишно масивна и не отива съвсем на стила на модерния панел.

В крайна сметка Philips 243V7QJABF е чудесен избор за офис и домашна употреба, който предлага повече, отколкото семплия корпус обещава. Дори регулярно да искате повече и повече от него, дисплеят разполага с резерв от качество и ергономични удобства, които го превръщат в неуморен помощник.

 

Коментари

Напиши коментар