Microsoft намалява размера на ъпдейтите на Windows 10

Microsoft въвежда новата технология за обновления Unified Update Platform.

09.03.2017

Microsoft въвежда новата технология за обновления на операционните системи Unified Update Platform (UUP). От ноември миналата година тя вече се тества в Windows Insider и ще стане достъпна за широк кръг потребители с появата на Windows 10 Creators Update през април.

Технологията е призвана да ускори свалянето и инсталирането на ъпдейти на устройствата под управлението на Windows 10, благодарение на нов механизъм, който ще позволи по-добре да се контролира времето за инсталиране на ъпдейти и ще намали обема на сваляните данни. В частност, компанията говори за така наречените диференцирани даунлоуди или казано с други думи, вместо всички ъпдейти да се свалят накуп, системата ще свали само това, което е нужно.

На пръв поглед изглежда, че в това няма нищо сложно, но на практика задачата не е от леките. Основните трудности са обусловени от огромни парчета код, наследен от предишните версии на Windows и по-раншни ъпдейти. Затова в бъдеще големите обновления подобни на Creators Update, които ще излизат два пъти годишно, ще се зареждат изцяло, докато малките ъпдейти ще имат средно с 35% по-малък размер.

 

Коментари

Напиши коментар