Gameleon е първи на Intel Global Challenge

Той е финансиран от българската компания Eleven.

11.10.2013

Отбор Gameleon, финансиран от българската компания Eleven, спечели първа награда на Intel Global Challenge в UC Berkeley. Те разработиха cloud-базирана платформа за създаване, и игра на Web игри.

Другите победители с първи награди бяха Karmashop от Мексико, които създадоха crowd-funding платформа, позволяваща на потребителите да персонализират начина за получаване на дарения; и Tensive от Италия, които изобретиха биоматериали за имплантиране за реконструкция на кости и тъкани.

Mobile Monitoring Station, отбор от студенти-предприемачи от Чили спечелиха голямата награда и приз от $50,000.

Intel Global Challenge се проведе в Haas School of Business в Калифорнийския университет в Бъркли, привлече 28 отбора от повече от 20 страни и региони. Тези отбори финалисти бяха избрани измежду повече от 18 000 участника от повече от 60 страни и региони по света. Основан през 2005 г., Intel Global Challenge в Калифорнийския университет в Бъркли е съвместен проект на Intel и UC Berkeley Лестър Център за предприемачество. Конкурсът има за цел да мотивира младите предприемачи да развиват иновативни технологии, които решават реални предизвикателства, да изградят жизнеспособни бизнес модели и да прехвърли тези технологии от университетските лаборатории на пазара.

 

Коментари

Напиши коментар