All-in-One: HP Photosmart 5510

Лесен за употреба и качествен продукт на изгодна цена, комбиниращ принтер, скенер и копир в едно.

10.12.2011

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:
140 лв.

Производител

HP

Търсите евтино мултифункционално устройство, което може да принтира, копира и сканира? Значи сте дошли на правилното място - представяме ви HP Photosmart 5510.

На външен вид устройството е семпло - черен цвят с обли ръбове и без излишни крещящи украси. В предната част откриваме и малък чувствителен на допир 60-мм панел, от който може да го контролирате изцяло. Работата с него е елементарна, разполага и с отделни индикатори за безжична връзка и функцията за дистанционно принтиране на компанията, наречена ePrint.

Под панела се намира мястото, откъдето зареждате устройството с хартия. Вляво са разположени слотове за мемори карти - приема SD и MemoryStick.

За съжаление HP са направили дребни дизайнерски грешки. Като за начало - принтираните страници често преодоляват малката приставка, която би трябвало да спре тяхното приплъзване. Някои характеристики на самия Photosmart 5510, като например факта, че може да слагате и по-малка хартия в машината, не са особено очевидни. Да, описани са в самото ръководство. Но ако не го погледнете, лесно може да се объркате.

Продуктът на HP може да бъде свързан към вашия компютър посредством USB или по безжичен път. Вторият, разбира се, е най-лесен, стига рутерът ви да поддържа WPS. От компанията настояват, че Photosmart 551 може да принтира 11 черно-бели страници в минута и 7.5 цветни. По време на нашите тестове обаче не успяхме да постигнем нито един от тези резултати. При задаване да се принтират 20 черно-бели страници, принтерът бе готов с 9.2 за една минута, което общо взето не е твърде далече от това, което твърдят от HP. Когато се намесват и цветове обаче, положението не е толкова розово - 4.6 страници в минута.

За сметка на това качеството на принтираното изображение е изненадващо добро. Следите от черно мастило са минимални. Цветният печат също е много добър и трудно може да направите разлика между оригинала и принтираната му версия.

В заключение - Photosmart 5510 е едно отлично бюджетно решение за вашия дом, с помощта на който ще можете да принтирате с лекота, където и да се намирате, благодарение на ePrint - независимо дали се намирате в отсрещната стая или в другия край на града. Дребните проблеми с хартията не биха могли да помрачат впечатленията ни, особено когато става дума за мултифункционално устройство на цена от 140 лв.

 

Плюсове

Лесен за употреба
Добро качество на принтиране, при все че принтерът е мастилноструен
ePrint технология
Може да го свържете с вашия компютър по безжичен път

Минуси

Дребни проблеми с хартията

Коментари

Напиши коментар