AOC: Геймърски дисплеи за стотици милиони геймъри

Геймърският пазар постига рекорди, както наскоро демонстрира изложението gamescom

27.09.2018

Как се развива пазарът на геймърски дисплеи?

ЩЗ: Много динамично; геймърският пазар расте, и в Европа, и по света като цяло. Експертите очакват двуцифрен ръст до 2021 г. с 10.3% CAGR (комбиниран годишен темп на растеж). Пазарът на геймърски дисплеи расте заедно с него.

Каква е ситуацията за AOC на пазара на геймърски дисплеи?

ЩЗ: Мога да кажа без преувеличение, че тя е доста добра. Имаме голямо портфолио от геймърски дисплеи, които са предназначени за всички видове взискателни гейминг направления. AOC предлага широк набор от опциифункции като висока честота до 240 Hz за феновете на състезателните игри и електронните спортове или извити дисплеи с висококачествени IPS и VA панели, които предлагат особено поглъщащо геймърско преживяване за феновете на отворените светове на RPG. Накратко: ние можем да осигурим перфектния геймърски дисплей за практически всяко изискване, което един геймър може да има.

Как протече gamescom 2018 за вас?

ЩЗ: с над 370,000 посетители през тази година gamescom е най-доброто доказателство, че геймингът се е превърнал в неразделна част от обществото. Броят на играещите в световен мащаб се увеличава рязко и се очаква да достигне 2,6 милиарда души през 2020 г., а освен това се е игрите станаха масов спорт за наблюдение, така че не е учудващо, че посещаемостта на такива геймърски изложения се повишава.

 Геймъри и специалисти бяха впечатлени от нашите иновации. Те бяха особено заинтригувани от последните модели от премиум линията  AGON 3. И двата 27-инчови извити QHD монитора са с тънък, футуристичен дизайн, който печели награди. AG273QCX е с FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDR™ 400 поддръжка и 1 ms MPRT, и 144 Hz честота на опресняване. AG273QCG е с G-SYNC поддръжка, 1 ms GtG, честота на опресняване от 165 Hz.

Кои са продуктите, които направиха AOC особено успешен претендент в геймърския сектор?

ЩЗ: това, в което AOC истински блести, са премиум геймърските монитори - линията AGON. Тези дисплеи от висок клас са с диагонал от 24” до 35” и честота на опресняване от 120 Hz до състезателните 240 Hz, идеални за бързи FPS заглавия. Поддръжката на Nvidia G-SYNC или AMD FreeSync, супер ниските времена за реакция и ултра краткото входно закъснение на сигнала позиционират линията AGON като продукт за геймъри, които се отнасят сериозно към играта. Те са здрави, но същевременно с впечатляващ дизайн и пълни с умни функции като Shadow Control, поставка за слушалки и стойка, която се настройва по височина с отметки за позицията!

Как AOC се ангажира с геймърското общество?

ЩЗ: От години за AOC е много важно да бъде близо до геймърските общества по света. Работим с отбори по електронни спортове, геймърски организации и множество събития, глобални, национални и регионални. През януари AOC започна партньорство с G2 Esports, една от най-мощните и успешни esports организации в света. Основана през 2013 г. от награждавания многократно професионален играч Carlos ‘ocelote’ Rodriguez, G2 Esports бързо се превръща в титан на европейската сцена по време на различни международни esports събития, с впечатляваща история от успехи и много, много спечелени титли. Партньорството е изключително важно за нас, тъй като ние разработваме нашите продукти с и за геймъри. Ние сме сериозно ангажирани и с подкрепата на по-малки, локални събития и LAN партита, както и с обучението на широката аудитория за ползите от играенето.

 

Коментари

Напиши коментар