AOC AGON AG273QCG

Mониторът, от който няма какво повече да си пожелаете

01.12.2019

Ако започнем да разсъждаваме какви параметри и възможности трябва да има един геймърски монитор, би се получило горе-долу следното:

- Диагонал - 24-28 инча. Повече площ е трудно да бъде обхваната, без да местим погледа си.

- Резолюция FullHD или QHD за достатъчно детайли при максимално висока кадрова честота

- Висока честота на опресняване - 120 или повече херца с поддръжка на AMD Free Sync 2 и бърза реакция на пикселите

- Хубави цветове = различна от TN матрица

- Настройваща се по височина стойка

- Извита форма за максимално потапяне в действието

- Лесно превключване на профилите с настройки и по възможност вграден бърз USB хъб

Този списък е подробен и дори претенциозен, но намирането на подобен модел далеч не е трудна задача. В AGON AG273QCG AOC са вложили цялото си ноу-хау в създаването на геймърски модел, който просто не оставя незадоволени желания.

27-инчовият екран е с Quad HD резолюция - идеалния компромис (поне за момента) между детайли и изисквания към видеокартата. Екранът е с радиус на извивката 1800R, т.е. агресивно заобикаля играча и го изолира в голяма степен от периферните дразнители. Панелът е произведен по VA технология и благодарение на това осигурява не само много добри зрителни ъгли, но и висок контраст - 3000:1 (реално дори повече) плюс широк набор от цветове (над 1 милиард). Той е също HDR съвместим. Остава да добавим и 144 Hz честота на опресняване и 1 ms реакция на пикселите (GtG), за да отпаднат всякакви съмнения, че за AGON AG273QCG просто няма трудни игри.

Съвсем закономерно предвид претенциите и цената на този монитор, той е оборудван подобаващо с всички нужни портове - 2хDP, 2xHDMI, VGA и 4 USB (един от които с бързо зареждане).

Към монитора върви и удобно дистанционно, с което бързо да превключвате между профилите с настройки. То е с кабел, така че е малко вероятно да го загубите. Това далече не е единствената геймърска екстра на модела, защото реално той предлага цял куп специфични функции - от постоянен мерник на екрана, до режим за промяна на нюансите в най-тъмните и светли области от екрана (Shadow Control), където по-лесно да идентифицирате противници и артефакти.

AGON AG273QCG предлага отлична ергономия на стойката - въртене във всички посоки и повдигане, както и две допълнителни „закачалки" за слушалки от двете страни.

Външният вид на монитора може да се определи повече като технологичен, модерен и елегантен, отколкото като „боен" и геймърски, но това в никакъв случай не е недостатък. По-екстравагантните геймъри имат на разположение RGB подсветка на гърба на екрана, която за щастие не е чак толкова силна, че да дразни, когато сте от другата страна.

И след като имат най-доброто визуално оръжие в игрите, остава да покажете колко сте добри самите вие. 😉

 

Коментари

Напиши коментар